Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Aleksandar Žiljak: Knjiga Beštija

Knjiga bestija naslovnicaFantasy između bajke i basne tako možemo opisati ovu fantastičnu zbirku priča u kojima nas autor vodi kroz vrijeme i prostor. Zbirka "Knjiga beštija" sadrži osam priča (Eolomant i Rumiko, Tiel i Jarinka, Prokleta kula, Zakon mora, Nekomata, Emma i Kantjil, Mulentov otok), a knjiga je prožeta ilustracijama samog autora.

Opširnije...

Hugh Howey: Silos

Silos-Hugh-HoweyUpravo je izašao novi svjetski hit o kojem se mnogo priča u izdanju Znanja. Postapokaliptični roman mladog autora Hugh Howeya "Silos" vas vodi u podzemni svijet gdje je preživio ostatak ljudske rase. Pročitajte kako nas se dojmio roman i zašto biste ga možda trebali pročitati.

Opširnije...

Ursula Poznanski: Erebos

erebosZlokoban puppet-master od svojih sljedbenika traži izvršenje manje ili više bezazlenih i naoko besmislenih djela u zamjenu za nešto što osobno jako žele, sve dok se ne zamrsi mreža podmetanja u krvavom finalu. Pročitajte o čemu je riječ u recenziji...

Opširnije...

Aleksandar Žiljak: Irbis

irbis-ziljakIrbis ili snježni leopard glavni je muški protagonist ovog romana spekulativne fikcije uz prvu fantastičnu premisu da iz tijela velike mačke zirka inteligentan ljudski mozak.

Opširnije...

Stephen King: Rose Madder

king-roseDa su romani Stephena Kinga miljama daleko od pukog horora, može se uočiti u djelima poput Rose Madder, u kojima se prepušta dramskoj strani svojeg stvaralaštva, uvijek aktivnoj kritici ljudske običajnosti i mentaliteta. 

Opširnije...

Stephen King: Tamna polovica

The-Dark-Half-King-StephenPročitajte recenziju priče Stephena Kinga, kralja suvremenog horrora. Protagonist romana je pisac koji otkriva svoju Tamnu polovicu.

Opširnije...

Battle Royale

battle_royaleRiječ je o kontroverznom romanu/mangi/filmu koji 100% nećete vidjeti na TV, što je i dobro i loše. Pročitajte recenziju romana Koushuna Takamija.

Opširnije...

Joe Abercrombie: Prvi zakon - Prije njihova vješanja

abercrombieII150Pročitajte recenziju drugog dijela serijala Prvi zakon - mladog, no vrlo hvaljenog autora Joea Abercrombiea te saznajte razloge iza planetarnog uspjeha autora...

Opširnije...

Stephen King: Liseyna priča

liseyna_prica150Donosimo recenziju još jednog romana velikog Stephena Kinga u izdanju Algoritma - Liseyna priča. Uživajte!

Opširnije...

Larry Niven & Jerry Pournelle: Lucifer's Hammer

luchammer150Pročitajte recenziju postapokaliptičnog romna Luciferov čekić autora Larryja Nivena i Jerryja Pournellea - naslov koji ne smijete propustiti u apokaliptičnoj 2012. godini!

Opširnije...

Felix J.Palma: Vremenska karta

Vremenska_karta150

Donosimo recenziju novog romana naklade Fraktura  - Vremenske karte Felixa J. Palme, saznajte više o ovom hommageu piscu H.G. Wellsu.

Opširnije...

Michelle Zink: Sestrinsko proročanstvo

sestr_prorocantvo150

Donosimo vam recnziju novog Algoritmovog romana za mlade - Sestrinsko proročanstvo Michelle Zink - kojeg obilježava goth ugođaj 19. stoljeća, borbe demona i anđela te nadnaravnog svijeta duša...

Opširnije...

George Orwell: 1984.

Autor: vedrana

hr1984prPročitajte odličnu recenziju engleskog klasika - romana 1984. Georga Orwella, koja će vas sigurno potaknuti na razmišljanje, ali i otkriti neke zanimljivosti ovog djela koje je od svoje objave postalo jedno od najkorištenijih motiva pop kulture.

Opširnije...

Danijel Bogdanović: Najveća igra u svemiru i šire!

bogdanovic_najvecaigra150

Ususret Euroconu 2012 predstavljamo vam zbirku priča mladog autora Danijela Bogdanovića - Najveća igra u svemiru i šire! u izdanju SFere, inače organizatora SFerakona i Eurocona 2012.

Opširnije...

Dean Koontz: 77 Shadow Street

77street150Pred vama je najnoviji roman pisca Deana Koontza, a radi se o 77 Shadow Street. Koontz je poznat po bestsellerima, a što mislimo o njegovom zadnjem romanu možete pročitati u recenziji.

Opširnije...

Beth Revis: Across the Universe

across-the-universe150

Jedan od popularnih recentnijih naslova sa "young adult" police, Across The Universe autorice Beth Revis (kod nas preveden kao  Beskrajno putovanje u nakladi Znanja) pravi je predstavnik svog žanra, ali i opomena za budućnost. Saznajte više u recenziji!

Opširnije...

Damir Hoyka: Xavia

xavia_150

Znanstveno-fantastični prvijenac Damira Hoyke - Xavia, osvojio je i nagradu SFERA za najbolji SF hrvatski roman 2009., a sada možete pročitati i našu recenziju.  

Opširnije...

Rita Monaldi, Francesco Sorti: Salajevo jaje

Autor: Tirena

salajevo_jaje150Jedna od najvećih senzacija Interlibera 2011. zasigurno je drugi posjet Hrvatskoj bračnog spisateljskog para Monaldi i Sorti, povodom kojeg je nakladnička kuća Fraktura objavila njihov roman Salajevo jaje. Uživajte u recenziji!

Opširnije...

Kami Garcia i Margaret Stohl: Divna Stvorenja

divna_stvorenja150

Jedan od najvećih naslova Naklade Ljevak iz fantasy žanra 2011. godine bila su Divna Stvorenja američkih autorica K. Garcije i M. Stohl. U recenziji romana saznajte zašto!

Opširnije...

Melissa Marr: Opako ljupki

opako_ljupki150Jedan od najvećih naslova koji je predstavio vilenjačku populaciju krajem 2010. godine bio je prvi roman istoimenog serijala Opako ljupki Melisse Marr. Stoga svakako pročitajte recenziju! 

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona