Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Što za vikend 5?

Autor: Belmorn

Pogledajte posljednje u nizu naših preporuka za gubljenje vremena. Ako vam vikend nema sadržaja ovdje ćete naći spas.

 

      

FILM - Primer

Po mnogima najbolji film o putovanju kroz vrijeme, Primer je toliko "težak" da ćete ga gledati nekoliko puta samo da shvatite što se događa. Nastao je kao pravi plod ljubavi Shane Carrutha (koji je u filmu glumio, režirao, producirao, pisao scenarij, montirao...) sa budgetom od samo 7000 dolara, a za svoj je trud dobio veliku nagradu žirija Sundance festivala.

Radnja prati četiri inženjera koji u nastojanju da razviju tehnologiju za smanjenje težine objekta slučajno otkriju da naprava ima nuspojavu: stvara vremensku petlju koja funkcionira kao vremeplov.

 

Ancient_WorldsPOVIJESTAncient worlds

„Ancient worlds“ je još jedna BBC-eva dokumentarna serija prikazana 2010. godine koja se sastoji od 6 epizoda. U njoj arheolog i povjesničar Richard Miles istražuje korijene civilizacije od prvih gradova u Mezopotamiji pa sve do pada Rimskog carstva. To je serija o ljudima i mjestima, politici i ekonomiji, umjetnosti i ratu, trgovini i tehnologiji – o rađanju i razvoju civilizacije.

 

       

VIDEO IGRE - Dink Smallwood

Što dobijete kada pomiješate Zeldu, Diablo i Monkey Island? Rezultat je ovaj simpatični fantasyRPG originalno izdan 1997. godine. Igra prati avanture naslovnog lika čiji je dosadan život uzgajivača svinja naglo prekinut smrću majke, nakon čega se zapućuje u opasan svijet pun čudovišta protkan obilnim, satiričnim humorom. Igrač iz izometrijske perspektive upravlja Dinkom te se kroz protivnike probija raznolikim oružjem i magijama, a ponekad je treba riješiti i poneku zagonetku.

Igra će se posebno svidjeti onima koji detaljno žele istraživi svaki komadić svijeta, jer sadrži mnoga skrivena područja i eastereggove. A najbolje od svega - potpuno je besplatna te je nedavno izdana njena najnovija inkarnacija Dink Smallwood HD koja osim Windowsa podržava i različite mobilne platforme te Mac OS X.

 

mrea_mociALTERNATIVA - Jordan Maxwell: Mreža moći

Jordan Maxwell vodeći je svjetski autoritet za drevne religije i suvremene urote, a knjiga „Mreža moći“ zapravo je skup njegovih predavanja diljem svijeta i intervjua koje je dao tijekom godina. Jesmo li doista samo lutke na koncu i upravljaju li nama vladari iz sjene, kako Maxwell tvrdi, pročitajte i odlučite sami.

 

ogSTOLNE IGRE - Og

"Igraš pračovjeka. Znaš one praljude koji su otkrili vatru, kotač i započeli civilizaciju? Ne igraš takvog pračovjeka". Ovo je uvod u Og, humoristični RPG iz FireflyGamesa u kojem igrači, kako je vidljivo, poprimaju uloge praljudi te se bore za preživljavanje u opasnom, opasnom svijetu.  

Igra vjerojatno ne bi bila zanimljiva da nije njene ključne mehanike: svaki lik zna svega nekoliko riječi, te igrači tijekom igre smiju komunicirati koristeći jedino te riječi, gestikulaciju i neartikulirane zvukove. Uz ostala pravila (koja su vrlo jednostavna) to rezultira izvrsnom zabavom uz obilje urnebesnog smijeha, a zbog svoje strukture igra je vrlo pristupačna i partija se može odigrati i u vrlo malo vremena. Svakako probati bar jednom.

 

MITOLOGIJAJames George Frazer: Zlatna grana 

Još jedna odlična knjiga o mitologiji i još jedna recenzija koju smo objavili, stoga je najbolje da citiramo recezenta: „Frazerova “Zlatna grana” u mnogočemu jest klasik bez daljnjega vrijedan čitanja. Ako ništa drugo, vječna vrijednost ove knjige leži u golemom broju opisa pojedinačnih običaja, obreda i vjerovanja najšireg spektra ljudskih kultura. Samo dakle kao antropološka enciklopedija, ona već puno znači.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona