goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Ha Ha Ha!

Autor: ns1

prvi-april.jpg Da se i mi malo našalimo! U našem crnom humoru iskoristili smo jednu domaću ličnost s "estrade" Zorana Krušvara. Kažemo "crnom" jer bismo ipak voljeli da ta vijest jednog dana bude i prava vijest.

Ako ste zaista pomislili da francuska kino kuća "Pathé" razmišlja o snimanju "Izvršitelji nauma Gospodnjeg", nasjeli ste na našu prvoaprilsku šalu. Naime, nikakve stvarne informacije niti dezinformacije nisu došle iz Francuske, niti bilo koje druge zemlje (za sada) o tome da bi se Izvršitelji prikazali i na velikom platnu. Do daljnjega, ostaju zarobljeni u koricama svojih knjiga.

Kako, kada i gdje je točno počeo "Prvi april", ili kako ga englezi zovu "April Fools' day", nismo mogli otkriti. Nekako najizglednija priča kaže da je u starom Rimu dvorska luda rekla caru da bi mogla voditi državu bolje od njega, na što se ovaj grohotom nasmijao i dao mu da bude "kralj jedan dan". Na taj dan, luda je tražio apsurdne stvari i tako postavio godišnji običaj. Činjenica je da prvoaprilske šale sežu do starog Rima, ali ova priča je također rezultat prvog aprila iz 1983.

Zahvaljujemo se Zoranu Krušvaru što nas nije tužio, te se nadamo da će se naša šala ipak u nekom obliku obistiniti! Svima vama želimo da slijedećih godinu dana provedete smišljajući šale i nasmijavajući jedni druge!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona