Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

VG Kickstarteri - 23.3.2013.

Autor: Exxar

kickstarter logo big

Dragi čitatelji, donosimo vam pregled i novosti vezane uz trenutno aktivne Kickstarter kampanje za video igre. Ovo je trenutno pilot-projekt za kojega se nadamo da će zaživjeti kao redovna serija članaka ako bude dovoljno interesa, a osim video igara namjeravamo pratiti i društvene te vas članak o njima čeka sutra.

Naglašavamo kako Fantasy Hrvatska nije u nikakvim odnosima s dizajnerima, izdavačima i proizvođačima navedenih igara, niti vas uredništvo portala i autor članaka pokušavaju nagovoriti da podržite dotične igre. Ta odluka je u potpunosti vaša, mi vam jednostavno pružamo pregled aktualnih zbivanja te na svoj način komentiramo igre na temelju javno dostupnih informacija.

Ovaj pregled nikako nije potpun. Na Kickstarteru je u svakom trenutku više projekata nego što je moguće realno pratiti te je ovo izbor onih igara koje su privukle našu pažnju. Svakako, ako smatrate da smo neku igru vrijednu spomena izostavili, slobodno nam je predložite za eventualne naredne članke putem komentara ili na mail autoru (exxar AT fantasy-hr.com). No, krenimo s poslom.

Pobjednici - kampanje koje su proteklog tjedna ostvarile svoj cilj

Shroud of The Avatar: Forsaken Virtues
Cilj: $1000000
Trenutno stanje: $1111247
Preostalo dana: 15
Ambiciozan projekt Richarda Garriotta je nakon sporog starta (u odnosu na uobičajene kickstartere tog kalibra i pozadine) probio svoj cilj ovog utorka, kao što smo već pisali. U međuvremenu su objavili karakteristike player housing sustava za kojeg moramo priznati da je pošteno na tragu (neizbježna usporedba) onoga iz Ultime Online - iliti nešto najbolje među MMO-ovima. Za detalje, pročitajte update ili pogledajte filmić:

Gubitnici - neuspjele kampanje

Ovdje su trebale ići zanimljive ali nažalost protekli tjedan propale kampanje, no nije ih bilo :)

Nadobudni - kampanje u utrci

Guns of Icarus Online - Adventure Mode
Cilj: $100000
Trenutno: $13808
Preostalo dana: 59
Ekipa iz Muse Games vole se hvaliti kako su jedni od rijetkih koji su već isporučili kickstartanu igru, a sada se vraćaju na Kickstarter kako bi je proširili. Guns of Icarus Online trenutno je čista PVP igra u kojoj igrači sačinjavaju posade suparničkih steam/dieselpunk letjelica te se napucavaju u zračnim borbama, a Adventure Mode će u igru uvesti klasični MMO-ovski perzistentni svijet i sve što sa time ide. Osnovni cilj biti će dovoljan za implementaciju PVE/co-op funkcionalnosti u obliku AI-a dok će potpuno adventure mode iskustvo biti realizirano ako se dostignu svi stretch goalovi do 500000 dolara.

Bloom
Cilj: $50000
Trenutno: $12974
Preostalo dana: 26
Bloom je izometrični RPG unikatnog, pomalo grotesknog vizualnog stila koji istražuje motiv ljubavi između majke i djeteta. Svijet igre pod opsadom je koruptirajućih sila i njihove vojske abominacija, a glavni je lik sin odmetnute abominacije koja nije mogla podnijeti sudbinu svojeg djeteta koje bi ono inače imalo. Developeri obećavaju osjećaj istraživanja inspiriran klasicima poput Zelda serijala te unikatne mehanike.

Contract Work
Cilj: $5000
Trenutno: $2416
Preostalo dana: 18
Ova web-based side-scrolling mješavina 2D pucačine i RPG-a već je dostupna u vrlo ranom beta obliku, a plod je jednočlanog tima kojeg sačinjava Kee-Won Hong. Po opisu autora, uzmite najbolje retro pucačine poput Megamana i Contre, pomiješajte sa sustavom razvoja likova iz System Shocka 2 ili Deus Exa te smjestite u cyberpunk setting poput Akire ili Ghost in The Shella, i dobit ćete Contract Work. Zvuči zanimljivo? Isprobajte.

Humans Must Answer
Cilj: £5000
Trenutno: £1247
Preostalo dana: 19
Ekipa bivših S.T.A.L.K.E.R. developera vraća se sa side-scrolling svemirskom pucačinom poput onih iz zlatnih (ranih) dana video igara. Kako kažu, igra će biti izdana bez obzira je li dostigne svoj Kickstarter cilj ili ne, a sredstva skupljena ovo kampanjom jednostavno će poslužiti za brži završetak i dodatna poboljšanja. Sama igra nudi prekrasnu grafiku sa mnoštvom eksplozija i spektakularnim sustavom uništavanja objekata, obije kombinacija naoružanja i nadogradnji te komičnu i zabavnu premisu. Naime, igrač upravlja svemirskim brodom inteligentnih antropomorfnih kokoši koje su se u budućnosti zaputile u naš Sunčev sustav kako bi istražile poziv za pomoć, no umjesto toga su naišle na vatrenu dobrodošlicu. Isprobajte beta demo.

The Dark Triad: Dragon's Death
Cilj: £80000
Trenutno: £4958
Preostalo dana: 28
Po riječima autora (sa iskustvom na projektima poput Age of Conan, Warhammer Online, Ghost Recon, Prince of Persia itd.), The Dark Triad: Dragon's Death je izometrični turn-based RPG smješten u epski svijet bogate povijesti sa svježim, brutalnim i krvavim sustavom borbe, stotinama questova, intrigantnim dijalogom, itd. Po trenutno dostupnim informacijama, čini se da igra zaista ima zanimljiv dark fantasy štih, kao i zapravo dosta njih u zadnje vrijeme... možda je konačno došlo vrijeme povratka grimdark ambijenta na štetu šarenila iz crtića? Uglavnom, većina infrastrukture je već gotova, Kickstarter je potreban kako bi se mogao dovršiti sam sadržaj igre.

Consortium
Cilj: $50000
Trenutno: $21338
Preostalo dana: 26
Nakon neuspjelog prvog kickstartera, Consortium se vraća, ovaj puta sa mnogo boljom prezentacijom i realnijim očekivanjima. Ova kombinacija FPS-a i RPG-a začudo će imati vrlo snažan fokus na razvoju i interakciji sa likovima te naraciji. Umjesto da istražujete ogroman, otvoren i statičan svijet, igra će biti realizirana u vrlo dinamičkom mikro-okruženju. Premisa je interesantna - igrate samoga sebe, no dobili ste priliku daljinski upravljati čovjekom iz paralelnog svijeta, oficirom na zapovjednoj letjelici Zenlil. Cjelokupni gameplay biti će temeljen na ovoj premisi, a o vama ovisi hoćete li igrati ulogu koja se očekuje od vašeg domaćina ili ćete ga izložiti sumnjama i ridikuli ponašajući se prirodno. Vrlo zanimljivo.

Battle Worlds: Kronos
Cilj: $120000
Trenutno: $96746
Preostalo dana: 35
Objavljen prije svega nekoliko dana, ovaj projekt je već skoro dosegao svoj inicijalni cilj. A to je realizirati izvrsnu SF turn-based strategiju u najboljoj maniri klasika poput Battle Islea ili Panzer Generala. Battle World: Kronos nuditi će single-player kampanju, izazovne single-scenario misije, i ono najbolje, multiplayer kako uživo tako i asinkrono. Da, ako se nikako ne možete uskladiti sa svojom ekipom, možete igrati turn po turn u sporijem tempu kada god vam odgovara, i to neovisno o platformi na kojoj igrate. Platforme? Igra će podržavati Windowse, Mac, Linux te čak i browsere, no potonje ipak samo za multiplayer. Igra je već debelo u razvoju i od nje imamo velika očekivanja.

Život je lijep - vijesti i novi ciljevi ostvarenih kampanja

Torment: Tides of Numenera
Cilj: $900000
Trenutno: $2943410
Preostalo dana: 13
O spiritualnom nasljedniku Planescape: Tormenta već pjevaju i ptičice na grani pa nećemo duljiti. Postignuti su stretch goalovi od 2.75 i 2.85 milijuna dolara što znači da se ekipi kao pisac pridružio Brian Mitsoda, da će biti implementirani detaljni epilozi na kraju igre (sjetimo se Fallouta) te će u Castoff's Labyrinthu (mjesto gdje lik završi kada pogine - da, smrt nije permanentna) biti prisutne refleksije companion likova i značajnih NPC-ova sa novim, interesantnim dijaloškim opcijama. Objavljeni su i novi stretch goalovi: značajno proširena igra te uvođenje kultova, novi companion likovi, pridruživanje pisca Patrick Rothfussa, a na 3.5 milijuna - uključivanje Chris Avellonea u projekt. I naravno, novi filmić:

Small World 2: The Return
Cilj: $150000
Trenutno: $183425
Preostalo dana: 18
Days of Wonder među pionirima su izdavača igara na ploči po pitanju prihvaćanja novih tehnologija - na sam dan puštanja iPada u prodaju, izdali su digitalnu (za iPad naravno) verziju svoje popularne igre na ploči Small World. Small World 2 nastavak je koji će biti dostupan za Android tablete, Kindle Fire, iPad i Windowse putem Steama, a omogućavat će igru i za do 5 igrača. I to u nekoliko vrsta multiplayera, uključujući i asinkronu verziju. No, da ne duljimo, ovaj tjedan objavljena su prva dva stretch goala - oba se tiču reprintanja davno rasprodanih ekspanzija za fizičku verziju igre - Leaders i Necromancer Island.

Telepath Tactics
Cilj: $15000
Trenutno: $22370
Preostalo dana: 23
Još jedan Kickstarter povratnik, Telepath Tactics ovaj je put dosegao svoj inicijalni cilj u roku tri dana. Protekli tjedan su za ovaj strateški RPG objavljeni stretch goalovi - dodatne klase za likove sa vlastitim spriteovima i animacijama, dungeon tileset sa zamkama, vratima i skriptiranim polugama, randomizirana bojna polja, grananje putova u kampanji te portovi igre za mobilne platforme. Prvi je cilj već postignut, a kako je krenulo, lako je vjerovati da će i ostali biti dosegnuti.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona