Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Neal Stephenson radi na mačevalačkoj videoigri

Autor: Exxar

stephensonNagrađivani SF autor Neal Stephenson sa svojom tvrtkom Subutai Corporation pokrenuo je izradu videoigre CLANG koja bi trebala vjerno prikazati čari srednjevjekovnog europskog mačevanja.

Centralna karakteristika igre, koja bi u početku sadržavala borbe jedan na jedan u areni te bi s vremenom bila proširivana, je manipulacija oružjem koristeći visoko osjetljivi kontroler kako bi igraču na raspolaganju bilo mnoštvo mačevalačkih kretnji koje su igrama inače svedene na svega nekoliko poteza. Stephenson je najavio kako će igra biti modularna, tj. kako će podržavati različite stilove mačevanja putem modula. Igra će biti izdana sa modulom za borbu longswordom, a paralelno s njom u optjecaj će biti pušteni i alati za izradu modula kako bi bilo tko mogao izrađivati stilove po želji.

Stephenson i ekipa iz Subutaija financiranje CLANG-a prepustili su Kickstarteru, a za sad je najavljeno kako će igra podržavati jedino Windows platformu. Razlog tome, kao i većini ostalih odluka o inicijalnom opsegu igre, je taj kako bi samo mačevanje bilo što bolje tehnički izvedeno bez da bude razvodnjeno zbog ostalih elemenata. Jednom kada igra bude gotova, planirano je njeno proširivanje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona