Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nove informacije o Prey 2, WH40K Space Marine i Operation Raccoon City

Proteklih dana objavljeni su prvi detalji o nadolazećim igrama Prey 2 i Resident Evil: Operation Raccoon City, te su predstavljene sile Kaosa kao novi antagonisti u Warhammer 40,000: Space Marine.

gamereactor_coverU novom broju časopisa Gamereactor potvrđene su sve glasine koje smo naveli u našoj najavi Preya 2 - igrač neće upravljati protagonistom iz originalne igre, već će preuzeti ulogu šerifa Killiana Samuelsa. Što se novosti tiče, otkriveno je ponešto o samom gameplayu. Igra bi trebala biti rađena na principu otvorenog svijeta te će igraču pružati veliku slobodu kretanja. Uz to je otkriveno da su uzori za Prey 2 bile igre poput Mirror's Edge, Mass Effect, Riddick i Blade Runer, tako da će to biti popriličan mix raznih mogućnosti igraču na raspolaganju i to po principu "idi kamo želiš, radi što želiš i na način koji želiš".

Priča će se odvijati na planetu Exodusu, a područja koja ćemo prelaziti će biti raznolika. Biti će tu pustinja, velikih gradova, divljih prostora i skrivenih špilja a neprijatelje ćete tamaniti sa mnoštvom oružja koja će biti nadogradiva i potpuno prilagodljiva vašim potrebama i željama. Najavljeno je akrobatsko kretanje kao u Mirror's Edge, leveli veličine onih iz Assassin'ss Creeda, i sistem napucavanja kao u Killzoneu i sloboda iz Mass Effecta, štogod to značilo. Ako to sve uspiju smućkati i dobiti jestivu igru, blago nama jer ćemo imati novi megahit.

screenshot_cinematic_chaos_portal

Iz Relica nam pak dolaze novosti o jednoj od protivničkih frakcija u njihovom novom TPS-u, baziranom na Warhammer 40,000 licenci, Space Marine. Protivnicima će se tako, uz Orkovsku hordu, pridružiti i sile Kaosa koje će pokušati izvršiti invaziju iz paralelne dimenzije Warpa. Za razliku pod priprostih Orka kojima je cilj osvojiti imperijalni forge world, jednog od glavnih proizvođača oružja za Imperij, ciljevi i motivi sila Kaosa su prekriveni velom tajne i misterije. U ono malo informacija koje su otkrivene, pokazuje se da će glavni lik, kapetan Titus, biti veliki dio njihovih planova.

U razgovoru za CVG game director Raphael van Lierop je izjavio: "Mislimo da će Kaos zbilja biti uzbudljiva novost za ljubitelje igre. Znamo da su se igrači pitali kakve trikove imamo u rukavu po pitanju drugih protivnika u igri, a mi smo se kod najava za Space Marine do sada orijentirali na Orke. Sa Kaosom smo uspjeli unijeti novi zaplet u radnju igre. Dali smo im protivnika koji je opakiji, mnogo opasniji u malim skupinama, neprijatelja koji će navesti igrača da razmišlja i da stalno bude na oprezu i koji će pružiti nove izazove."

 

A da nam ne bi slučajno ponestalo zombie naslova pobrinuli su se Capcomovci objavom prvih detalja u američkom OXM časopisu o novom Resident Evilu pod naslovom Operation Raccoon City. Igru razvija Slant Six Games studio koji je radio na SOCOM Confrontationu. Igra biti će timski shooter u kojem ćete u društvu još troje igrača preuzeti ulogu USS vojnika koji su poslani u Raccoon City da nađu i unište sve dokaze najezde zombija iz Resident Evila 2. U igri će sudjelovati tri frakcije - pripadnici američkih specijalnih jedinica koji su tamo da spriječe USS u uništavanju dokaza i nadjačaju tzv. bio-organic weapon monstere koja je stvorila korporacija Umbrella.

Na izbor će vam biti četiri lika sa kojima će te se probijati kroz uništeni Raccoon City: Vector, Beltway, Bertha i Spectre a vaše odgovornosti u timu će ovisiti o odabiru jednog od tih likova. Gameplay je opisan kao "prljav", atmosfera je mračnija  a pri svakom prelasku igre pruža vam se mogućnost da promijenite povijest i utječete na ljude i događaje iz prijašnjih dijelova Resident Evila te da neke od njih čak i lišite života. Kojim god putem krenete suočavati ćete se sa gomilom zombija i ostalih čudovišta, koja će pak ponekad biti prezauzeta sa međusobnom borbom da bi se bavili vama. Igra je planirana za ovu zimu i trebala bi izaći za PS3 i Xbox 360.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona