jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Nove point and click avanture

Autor: Exxar

U prodaju su puštene tri nove point and click avanture, jedna fantasy, jedna SF i jedna horror: King's Quest III Redux, Gemini Rue i Gray Matter.

King's Quest III Redux: To Heir is Human je remake treće po redu igre iz legendarnog King's Quest serijala započetog osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kockasta grafika i bugoviti parser teksta zamijenjeni su ručno rađenim crtežima i point and click sučeljem te su poput njih i ostali problematični elementi ispravljeni, a svemu što je valjalo ostalo se vjerno. No možda najvažnija informacija jest da je igra potpuno besplatna te se može preuzeti sa stranice izdavača.

screenshot1_475

Gemini Rue je indie SF/noir avantura smještena u tmurnu budućnost u kojoj je život jeftin, a identitetima se trguje kao na tržnici. Igrač poprima uloge bivšeg ubojice Azriel Odina i bolničkog pacijenta izbrisanog pamćenja zvanog Delta-Six čije se sudbine tijekom igre sve više isprepliću. Igra je dostupna u collector's edition DVD te digital download izdanjima, a na službenim stranicama dostupan je i demo.

screenshot1_475

I na kraju, Gray Matter je horror avantura iz pera Jane Jensen, poznate po slavnome serijalu Gabriel Knight. Igra je krajem prošle godine izdana na njemačkom i španjolskom tržištu, a sada je po prvi puta dostupna i u ostatku svijeta. Gray Matter prati neurobiologa Davida Stylesa i njegovu novu asistenticu, zabavljačicu i mađioničarku Samanthu Everett kroz priču koja propitkuje prirodu stvarnosti i moć ljudskog uma začinjenu raznim nadnaravnim događajima. Dostupna je u digitalnoj distribuciji putem Mamba Games, a na službenoj stranici dostupan je demo.

screenshot1_475

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona