Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nove point and click avanture

Autor: Exxar

U prodaju su puštene tri nove point and click avanture, jedna fantasy, jedna SF i jedna horror: King's Quest III Redux, Gemini Rue i Gray Matter.

King's Quest III Redux: To Heir is Human je remake treće po redu igre iz legendarnog King's Quest serijala započetog osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kockasta grafika i bugoviti parser teksta zamijenjeni su ručno rađenim crtežima i point and click sučeljem te su poput njih i ostali problematični elementi ispravljeni, a svemu što je valjalo ostalo se vjerno. No možda najvažnija informacija jest da je igra potpuno besplatna te se može preuzeti sa stranice izdavača.

screenshot1_475

Gemini Rue je indie SF/noir avantura smještena u tmurnu budućnost u kojoj je život jeftin, a identitetima se trguje kao na tržnici. Igrač poprima uloge bivšeg ubojice Azriel Odina i bolničkog pacijenta izbrisanog pamćenja zvanog Delta-Six čije se sudbine tijekom igre sve više isprepliću. Igra je dostupna u collector's edition DVD te digital download izdanjima, a na službenim stranicama dostupan je i demo.

screenshot1_475

I na kraju, Gray Matter je horror avantura iz pera Jane Jensen, poznate po slavnome serijalu Gabriel Knight. Igra je krajem prošle godine izdana na njemačkom i španjolskom tržištu, a sada je po prvi puta dostupna i u ostatku svijeta. Gray Matter prati neurobiologa Davida Stylesa i njegovu novu asistenticu, zabavljačicu i mađioničarku Samanthu Everett kroz priču koja propitkuje prirodu stvarnosti i moć ljudskog uma začinjenu raznim nadnaravnim događajima. Dostupna je u digitalnoj distribuciji putem Mamba Games, a na službenoj stranici dostupan je demo.

screenshot1_475

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona