Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Novi detalji o Crusader Kings II naslovu iz Paradox Interactivea

alpha_screen1

Crusaders Kings II je nadolazeći grand strategy game iz Paradoxa, nastavak Crusader Kingsa. Glavni dizajner Chris King nedavno je dao intervju portalu Hooked Gamers te vam prenosimo neke zanimljive informacije otkrivene u njemu.

Po Kingovim riječima, Crusader Kings II će biti grand strategy game kao i njegov prethodnik, ali sa još više povijesnih činjenica i još više orijentiran igračima koji bi voljeli sudjelovati u nekim od najvećih bitaka ljudske povijesti i svojim utjecajem promijeniti njihov kraj. U novom naslovu se naglasak stavlja na činjenicu da igrač ne upravlja cijelom nacijom kao ruka boga, nego uskače u ulogu vladara jedne nacije. Svaki vladar će imati drugačije sposobnosti i svaki će drugačije utjecati na narod i na opcije u igri.

Kako bi to trebalo izgledati najbolje je opisao King: "Pri postavljanju igre skriptiramo ratove. Uzmimo za primjer Normanski pohod na Englesku. Taj sukob nije definiran kao rat između Vojvodstva Normandije i engleskog Kraljevstva. To je rat između Williama Osvajača u ulozi vojvode od Normandije i Harolda Godwinsona kao kralja Engleske. Likovi su glavna okosnica igre i sve se vrti oko njih."

alpha_screen2

Kao i u prethodniku, tron će se nasljeđivati preko složenih obiteljskih linija, a biti će implementirano mnogo pravila koja će imati direktan utjecaj na razvoj likova. Sve to će biti u skladu sa zakonima toga doba (npr. u nekim zemljama ženska djeca nemaju pravo nasljeđivanja vlasti itd.). Osim toga, igra je smještena u period povijesti u kojem je plemstvo imalo veliki utjecaj na političke i vjerske vođe nacija. U igri bi se stoga trebao naći popriličan broj spletki i izdaja a sada ćete se vi sami moči naći u ulozi tih vođa i odlučiti želite li se boriti protiv utjecaja suparnika ili se prepustiti i olakšati si život.

Jedna od novih opcija Crusader King ll je i Plots sustav rađen za igrače koji ne žele krenuti sa vrha. Sustav vas stavlja u ulogu lika koji ima velike ambicije i daje vam mogućnost građenja svoje pozicije uz stjecanja prijateljstava koja bi vam trebala pomoći na putu do moći.

Sve ovo ako se dobro izvede trebalo bi garantirati igraču sate i sate zabave i istraživanja povijesti jednom kada se igra nađe na policama.

alpha_screen3

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona