Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

F.E.A.R. 2: Project Origin

box_artNaziv: F.E.A.R. 2: Project Origin
Platforme: Windows, Xbox 360, PS3
Izdavač: WB Games
Razvojni studio: Monolith Productions
Godina: 2009.
Žanr: horror FPS
Multiplayer: da
Minimalna konfiguracija: Windows XP SP2 ili Vista SP1, Intel Pentium 4 2.8 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM, NVIDIA GeForce 6800 ili ATI Radeon X700, 256 MB video RAM, 12 GB HDD, DirectX 9.0c

First Encounter Assault Recon 2: Project Origin je nastavak izvrsnog F.E.A.R.-a te njegovih ekspanzija Extraction Point i Perseus Mandate, izdan u veljači 2009. godine.

Igra ne odudara previše od svojih korijena, no odmah u startu, kao i u ekspanziji za jedinicu Perseus Mandate, igrate u ulozi drugog lika, a ne tzv. F.E.A.R. Point Manom kao u originalnom F.E.A.R.-u. Vaš lik je u ovoj igri član Delta Force jedinice Dark Signal, narednik  Michael Becket, a vi i vaš tim ste poslani kako biste uhitili i zaštitili predsjednicu Armacham Technology Corporation (ATC), Genevieve Aristide od ATC black ops timova koji je žele smaknuti. Sama igra počinje oko pola sata prije završetka jedinice, kada Point Man uništi Origin postrojenje. Ostatak priče vam ostavljamo da otkrijete tijekom igre.

FEAR2_1

F.E.A.R. 2 je grafički zadovoljavajući. Okolina je detaljnija kao što se moglo i očekivati s obzirom na bolje grafičke mogućnosti u toku 2-3 godine koliko je prošlo od jedinice i ekspanzija. Solidan dio igre je relativno mračan te ne očekujemo flashy i prelijepu grafiku, no igre svjetla i sjena su iznimno dobro napravljene. To se posebno odnosi na dijelove dok trebate protrčati kroz zamračene prostorije bez baterije, a u mraku vidite siluete vaših napadača, ili nečega za što mislite da su vaši napadači. Interakcija s okolinom je nešto bolja nego u prethodnim nastavcima, ali djeluje dosta umjetno. Preskakanje preko ograda i prevrtanje stolova je izvedeno kvalitetno, ali ostavlja dojam plastičnosti igre. Slow motion izgleda i funkcionira super, koliko smo vidjeli, a posebno se mora priznati dobra funkcionalnost novih oružja, npr. snajpera. Isto tako, ima nekoliko izvrsno napravljenih dijelova u kojima vozite neku vrstu mecha.

FEAR2_4

Neprijatelji su kao i do sad prilično kvalitetni i koriste se svojim okruženjem kako bi bolje funkcionirali. AI je sposoban prevrtati stolove i koristiti ih kao zaklon, povlačiti se kad ih se pritisne, bacati se u stranu ili iza zidova kad je to moguće, pokušavati opkoliti igrača ili ga istjerati iz zaklona granatama, i slično. No, uz sve to, igra je prilično lagana. Čak i na hard težini tek je šačica situacija bila svega nešto zahtjevnija, no ništa što malo slow motion sposobnosti ne može riješiti po kratkom postupku. Stoga je igru moguće prijeći bez ikakvih problema ako ste imalo bolji u ovakvom tipu igara. Tu smo malo razočarani jer smo ipak očekivali nešto veći izazov.

Što se tiče same horror atmosfere, nije loše, ali je moglo i bolje. Alma (ikonična antagonistica serijala) je u jedinici ostavljala ipak malo opakiji dojam. Istina, ovdje ima par scena progona Becketa koje su prilično dobro izvedene ( npr. scene dok Alma nasrne na glavnog junaka ) no sve skupa je moglo i bolje. Tu dojam podižu i neuspjeli eksperimenti koji trčkaraju po stropu i zidovima. Prije ih čujete nego što ih vidite jer imaju naviku izlijetati iz svih smjerova. Brzi, ružni i jako udaraju. No uz malo bullet timea i par metaka, padaju.

fear2_2

Spomenut ćemo samo ukratko i DLC ekspanziju imenom F.E.A.R. 2: Reborn. Ona donosi četiri nove razine u kojima igrate iz perspektive jednog od Replica vojnika, imenom Foxtrot 813, kojeg Paxton Fettel (antagonist iz originalne igre) navede da se odmetne i krene prema epicentru nuklearne eksplozije za koju na kraju F.E.A.R. jedinice zaslužan Point Man. U ovoj ekspanziji koristite skoro sva ista oružja kao i u Project Originu, samo što nemate dostupan slow motion. No unatoč svemu, zanimljiv dodatak, koji vrijedi odigrati.

Za kraj, Project Origin i Reborn su zadovoljavajuće igre koje će vrlo vjerojatno odgovarati poklonicima žanra i prethodnika, no sve u svemu, moglo je i bolje. Više horrora, više neprijatelja i manje antiklimaktičan kraj. Kraj jedinice (scena u helikopteru, za sve fanove koji se sjećaju) je ostavio puno bolji aftertaste. Očekivali smo mrvicu više, stoga željno iščekujemo hoće li F.3.A.R. donijeti ono što smo tražili.

FEAR2_3

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona