Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Silent Hill 7

Silent Hill Shattered MemoriesKonamijev Silent Hill: Shattered Memories kao serijalov sretan broj sedam razvijen je u okrilju povratnika Climax Studios te izdan 2009. za neobičan trio platformi: PS2, PSP i Wii. Donosi jedan potpuno novi, neviđeni koncept igre i unutar serijala i van njega, a razvijen je na premisama priče koja se u čast deset-godišnjem postojanju Silent Hilla vraća u 1999. godinu.

Opširnije...

Silent Hill 6

SH0601Silent Hill: Homecoming šesti je naslov u nizu poznate survival horror franšize, izašao 2008. godine. Na njemu je radio Double Helix, prvi ne-japanski tim pod odobrenjem Konamija, i prva je u nizu izašla za Playstation 3, Xbox 360 i Microsoft Windows zajedno.

Opširnije...

Silent Hill 5

Konami je izdao Silent Hill: Origins 2007. godine za PSP i PS2. Kao peti naslov u nizu, zapravo je prequel povijesti Silent Hilla koje je započela s prvim dijelom, što sugerira i izvorno ime na japanskom – Silent Hill: Zero.

Opširnije...

Silent Hill 4

Silent2002Silent Hill 4: The Room izdan je 2004. godine za Playstation 2, Windows i Xbox. Četvrti nastavak survival horror franšize za igrače je ponovno razvio Team Silent, no ovoga puta upustivši se u eksperimentalne vode koje su odjeknule dvojako.

Opširnije...

Silent Hill 3

Sh3 boxartSilent Hill 3 treći je naslov u najpoznatijoj survival horror seriji i ponovno rad Team Silent ekipe zaslužne za prva dva uspješna naslova, ogranka tvrtke Konami koja je 2003. godine izdala treći dio za Playstation 2 i Windows.

Opširnije...

Silent Hill 2

boxartTeam Silent, kreator izvornog Silent Hilla, pod krovištem Konamija dovršava neovisni nastavak štovanog survival horrora i izdaje ga 2001 za Playstation 2.

Opširnije...

Silent Hill

sh1coverSurvival horror naslov Silent Hill izašao je 1999. godine za PSX. Razvio ga je i izdao Konami studio, time na tržište puštajući prvog tematskog konkurenta Resident Evilu, jedinog takvog naslova kojeg je konzolaška zajednica poznavala.

Opširnije...

Diablo 2

cover

Diablo II je nastavak klasičnog dark fantasy PC naslova Diablo, izdan 2000. godine pod okriljem Blizzard Entertainmenta i ponovno razvijen, kao PC ekskluziva, od strane Blizzard North.

Opširnije...

Diablo

 

diabloDiablo je hack&slash RPG iz 1996. godine. Razvio ga je Blizzard North za PC/MAC, u suradnji s Climax Group 1998. za PSX verziju koja je podržavala upravljanje kontrolerom, a izdali su ga Blizzard Entertainment i Ubisoft, odnosno Electronic Arts za PSX verziju.

Opširnije...

System Shock 2

Systemshock2box

Cyberpunk FPS/RPG System Shock 2 izašao je pet godina nakon legendarnog izvornika, 1999. godine kao Windows ekskluziva. Razvijala su ga dva tima, Looking Glass Studios te Irrational Games koji preuzima prava i kasnije razvija Bioshock. Igru je u promet pustio Electronic Arts, nakon prvog dijela otkupivši prava.

Opširnije...

System Shock

cover

Znanstvenofantastičnu cyberpunk mješavinu avanture i shootera System Shock su 1994. izdali Origin Systems, a razvili Looking Glass Studios. Između eksplozije 3D FPS-a na liniji Doom-Quake-Blood-Hexen, Looking Glass napravili su drastičan skok u gamingu, od današnjice odvojen samo tehnološki. 

Opširnije...

Suikoden serijal

suikodenSuikoden je jedna od najstarijih i najpopularnijih JRPG serija koja nastavlja živjeti rastućom popularnošću. Trenutno broji pet glavnih i nekoliko manjih spinoff naslova, a nadolazeći nastavci su u produkcijskom planu. Budući da se u srži naslovi međusobno ne razlikuju, slično kao što svatko zna što očekivati od Total War ili Armored Core serijala, ovo je kraći prikaz onoga što ovaj zanimljiv Konamijev serijal nudi.

Opširnije...

Batman: Arkham City

AC3Batman: Arkham City s kraja 2011. godine nastavak je megapopularnog Arkham Asyluma, jednog od ugodnijih gamerskih iznenađenja posljednjih godina. Rocksteady Studios, developer prvog naslova razvio je i drugi, a naslov su plasirali Warner Bros i Square Enix za PS3, XBOX i PC.

Opširnije...

Chrono Trigger

ctbox_frontChrono Trigger je JRPG naslov iz 1995. godine, prethodnik ponajboljeg Chrono Crossa iz 2000.

Opširnije...

Brink

flightsceneBrink je kooperativni shooter kojeg je razvio Splash Damage pod zastavom Bethesde Softworks. Kao kombinacija klasičnog FPS-a poput Crysisa i multiplayer igara poput Unreal Tournamenta, pojavljuje se na tržištu iz drugog plana. Izdana je za PS3, Xbox i Windows.

Opširnije...

The First Templar

firsttemplar008The First Templar avanturistički je naslov izdan za Xbox 360 i Windows. Razvili su ga Heamimont Games (koji iza sebe imaju niz sitnih naslova ove tematike), a u opticaj pustili Kalypso Media i FX Interactive.

Opširnije...

Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

arcanumofsteamworksmagickobscura006Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura izometrični je steampunk fantasy RPG iz 2001. godine i kronološki pretposljednji naslov koji pripada kultu najboljih CRPG-a u povijesti gaminga, nastalih oko 2000. godine. Arcanum je razvila Troika, razvojni tim predvođen članovima koji su radili na prvom Falloutu, i sa sobom u nov svijet ponijeli najbolje.

Opširnije...

Rage

rage023Rage je futuristično-postapokaliptični FPS razvijen u studiju id Softwarea i izdan pod imenom Bethesda Softworksa. Nakon duge suše izvorno originalnih FPS-ova, Rage dolazi kao veoma anticipirani naslov za Xbox 360, PS3 i Windows te se od njega mnogo očekuje.

Opširnije...

Dead Island

deadisland015Nakon što je objavljen kreativno originalan i intrigantan trailer za Dead Island, nešto što se tek priželjkivalo postala je jedna od iščekivanijih igara godine.

Opširnije...

Hard Reset

HR1Hard Reset je novi cyberpunk FPS iz ruku indie tvrtke Flying Wild Hog izdan za PC. U naprednom vizualnom izdanju oslanja se na klasične mehanike gotovo rugajući se trenutnom razvojnom stanju FPS/RPG igara.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona