Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nova Call of Cthulhu i BRP izdanja

Autor: Exxar

 

targets_of_opportunity_250Tijekom mjeseca u prodaju su puštena dva licencirana Call of Cthulhu naslova - Delta Green: Targets of Opportunity iz Pagan Publishinga i Horrors from Yuggoth iz Goodman Games. Osim toga, Chaosium je izdao Devil's Gulch, setting za BRP smješten na divlji zapad.

Targets of Opportunity je kolekcija pet prijetnji koje mogu poslužiti kao temelj za Delta Green i Call of Cthulhu avanture, pa čak i kampanje. Jedna od njih može poslužiti i kao saveznik: kanadska super-tajna služba te ujedno prva tajna organizacija koja se sustavno usprotivila strahotama mythosa u 20. stoljeću. Ostale su stotinama godina stara infestacija Deep Oneova na jugu Aljaske, tisućljetni kult mistika koji se inficiraju parazitskim crvima radi produljenja vlastitog života, obitelj ghoulova koja od 18. stoljeća lovi New Orleansom, te kult čiji članovi kroz posredovanje Nyarlathotepa teže sjedinjenju s Outer Godovima. Prodajna cijena ograničene hardcover serije je oko 40 američkih dolara, a regularna softcover serija trebala bi biti dostupna u roku od šest mjeseci.

horrors_from_yuggoth_250Horrors from Yuggoth je četvrti naslov u Age of Cthulhu liniji avantura iz Goodman Games, smješten u 20. godine prošloga stoljeća. Igrači poprimaju uloge članova međunarodne spasilačke ekspedicije koja je poslana na daleki sjever Norveške da spasi posadu Italije, cepelina koji se srušio po povratku s prelijetanja Sjevernog pola. Međunarodne tenzije pratile su ovu ekspediciju i u našoj povijesti, a u igri se stvari kompliciraju prisutnošću mi-goa i njihovih slugu. Prodajna cijena je oko 13 američkih dolara.

I na kraju, Devil's Gulch je western setting pogodan i za avanture s elementima natprirodnog, i za one bez. Radi se o gradu s divljeg zapada opisanog u razdoblju između 1870. i 1885. godine. Osim opisa samog grada i njegove okolice, sourcebook sadrži i kolekciju NPC-a koji u njemu obitavaju, a tu su i savjeti kako prilagoditi Devil's Gulch raznim žanrovima i vrstama avantura. Prodajna cijena tiskane verzije je oko 17 američkih dolara, a PDF-a pet dolara manje.

devils_gulch_250

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona