Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

PNP Kickstarteri - 24.3.2013.

Autor: Exxar

kickstarter logo big

Dragi čitatelji, donosimo vam pregled i novosti vezane uz trenutno aktivne Kickstarter kampanje za društvene igre. Ovo je trenutno pilot-projekt za kojega se nadamo da će zaživjeti kao redovna serija članaka ako bude dovoljno interesa, a kao što ste jučer mogli vidjeti, namjeravamo pratiti i video igre.

Ovaj pregled nikako nije potpun. Na Kickstarteru je u svakom trenutku više projekata nego što je moguće realno pratiti te je ovo izbor onih igara koje su privukle našu pažnju. Svakako, ako smatrate da smo neku igru vrijednu spomena izostavili, slobodno nam je predložite za eventualne naredne članke putem komentara ili na mail autoru (exxar AT fantasy-hr.com). No, krenimo s poslom.

Pobjednici - kampanje koje su proteklog tjedna ostvarile svoj cilj

Deadwood Studios USA
Cilj: $35000
Trenutno stanje: $37882
Preostalo dana: 9
Najnovija igra iz Cheapass Games spada u njihov novi val "deluxe" igara na ploči, što zapravo znači da za razliku od njihovih ranijih igara na kojima su stekli slavu, one nisu print & play ili vrlo jeftine, već punokrvne igre s kvalitetnim komponentama. Deadwood Studios ilustrira Phil Foglio (poznat po Girl Genius i mnogim drugim stripovima), a premisa je vrlo jednostavna - igrači su glumci u lošim westernima te pokušavaju dobiti uloge i probiti se na vrh Deadwood studija. Moto igre je "Act Badly", što dovoljno daje do znanja o kakvom stilu se radi.

Necropunk Pathfinder Campaign Setting
Cilj: $2000
Trenutno stanje: $2210
Preostalo dana: 45
"A Science Fiction Game Where Shaolin Monks with Bone Knives Fight 11ft 2 Ton Bone Golems at the Speed of Precognitive Thought in Space." Ovo je tagline Necropunk settinga za Pathfinder, no njegov detaljniji opis ipak ne zvuči toliko pretjerano. Iako setting jest pomalo groteskna space opera u kojoj je tehnologiju postalo nemoguće razlikovati od magije te je nekromancija trenutno "in" grana znanosti, autor naglašava kako su centralna tema istraživanje ljudske prirode pod utjecajem tehnologije, etičke dileme i suptilne sociopolitičke manipulacije. A osim samog settinga, plan je da se Necropunk pretvori u brand koji će sadržavati i literarnu liniju integriranu s igrom te redovan novi sadržaj.

necropunk

Legion
Cilj: $10000
Trenutno stanje: $10081
Preostalo dana: 0
Ovaj space opera RPG dosegao je svoj cilj jučer, na zadnji dan Kickstarter kampanje. U njemu igrači poprimaju uloge vojnika United Defense Forcea čija je zadaća, sigurno ne bi nikada pogodili, štititi poznatu galaksiju od raznoraznih prijetnji. Nažalost, najzanimljivija stvar u vezi ovog kickstartera je što je nekako uspio doseći cilj uz skoro nikakve informacije o samoj igri (osim ponešto mehaničkih u najavnom videu) i praktički bez updateova. No, očito vrijedi ona stara tko voli nek izvoli, pa ovom prilikom čestitamo ekipi iz Terminus Productionsa kojoj će čak i ostati 150-ak hardcover, full-color primjeraka igre za generalnu distribuciju.

Thunderscape: The World of Aden
Cilj: $8000
Trenutno stanje: $11898
Preostalo dana: 19
Thunderscape je dosegao svoj cilj početkom tjedna i već je probio prvi stretch goal. Tako će ovaj campaign setting za Pathfinder ugledati svjetlo dana kao full-color hardback sa serijom od tri uvodne avanture. Nekima će Thunderscape možda već biti poznat - vjerojatno zato što je S.S.I. 1995. izdao dvije igre za PC smještene u isti setting, Thunderscape i Entomorph, a West End Games su bili izdali dva pen and paper sourcebooka. Namjera kreatora je da ova verzija Thunderscapea bude visoko kvalitetni campaign setting, a u svakom slučaju njegova premisa koja uključuje magičnu kataklizmu, kombinaciju steampunka i fantasya te unikatne klase i rase čini se prilično zanimljivom.

Gubitnici - neuspjele kampanje

Flint & Steel
Cilj: £4500
Trenutno stanje: £1239
Ovaj low fantasy d20 RPG kompatibilan s ostalim 3.5 izdanjima djelo je Bore Mitričevića iz Novog Sada. Kampanja je trebala poslužiti za izdavanje sourcebooka sa settingom i novim pravilima specifičnima za njega, a u planu je bilo i pokretanje web communitya Adventurer's Inn kao mjesta  za pružanje podrške igri i okupljanje igrača. Hoće li što od toga svejedno biti realizirano usprkos ovom neuspjehu, ostaje nam za vidjeti - kampanja je završila prije 16 sati pa je još možda mrvu prerano za očekivati update.

Nadobudni - kampanje u utrci

Freeport: The City of Adventure for the Pathfinder RPG
Cilj: $50000
Trenutno stanje: $29648
Preostalo dana: 8
Nova edicija Freeporta (inače prvog third-party d20 settinga) za Pathfinder ima začuđujućih poteškoća u svojoj kampanji s obzirom na to da se radi o vrlo popularnom settingu i da je izdavač Green Ronin. Ako u ovih preostalih 8 dana uspiju doseći cilj (što nije nemoguće), izdati će hardcover, full-color sourcebook Freeport: City of Adventure, Player's Guide to Freeport i Return to Freeport seriju avantura, sve naravno za Pathfinder. Sretno im bilo!

CORPS 3rd Edition Roleplaying Game
Cilj: £5000
Trenutno stanje: £715
Preostalo dana: 18
Complete Omniversal Role Playing System je, kako mu ime kaže, RPG sustav s podrškom za sve žanrove i settinge. Autor treće edicije, Ian Liddle, kaže kako su pravila skoro napisana do kraja, a kampanja bi trebala poslužiti za unajmljivanje ilustratora. Kako stvari trenutno stoje, čini se da od toga neće biti ništa, što je zapravo šteta jer je CORPS jedan prvih indie RPG-ova koji su svoju popularnost stekli na internetu.

Warriors of Darkmyre
Cilj: $15000
Trenutno stanje: $5164
Preostalo dana: 35
Warriors of Darkmyre je arena combat boardgame sa 32-milimetarskim minijaturama smještena u "bogati fantasy setting inspiriran old-school igrama na ploči". Prilagođena je za dva do čak 16 igrača koji kreiraju svoje ratnike od nule, kupuju im opremu i specijalne sposobnosti te ih unaprjeđuju iz runde u rundu. Igra je skoro gotova te njeni kreatori putem Kickstartera pokušavaju skupiti sredstva da je proizvedu.

warriors of darkmyre

Život je lijep - vijesti i novi ciljevi ostvarenih kampanja

Kobolds Ate My Baby! In Color!!!
Cilj: $11000
Trenutno stanje: $37755
Preostalo dana: 10
KAMB je urnebesan beer & pretzels RPG od 9th Level Games i ilustratora John Kovalica u kojem igrači poprimaju uloge kobolda te iz obližnjeg sela kidnapiraju djecu za ručak svojeg kralja Torga (All hail King Torg!), osim što ih često, usred mnoštva urnebesnih vragolija, pojedu po putu pa onda Torg (All hail King Torg!) nije baš presretan. Ova kampanja, kojoj je cilj izdati novu ediciju igre ilustriranu u boji, već je dosegla svoj cilj, i čini se da je će dosegnuti solidnu količinu stretch goalova. Već je ostvareno izdavanje print & play KAMB igre kartama, a ako se sakupi 50000 dolara Steve Jackson Games izdati će KAMB booster za Munchkin.

Wicked Fantasy
Cilj: $5000
Trenutno stanje: $40110
Preostalo dana: 0, već 15 sati u trenutku pisanja ovog članka
Wicked Fantasy novi je Pathfinder setting pod vodstvom nagrađivanog RPG autora John Wicka, poznatog po svom radu na Legend of the Fiver Rings, 7th Sea i Houses of the Blooded. U suradnji s Gillian Fraser, stvorili su svijet nastanjen klasičnim fantasy rasama no svaku od njih su preradili tako da se odmaknu od klasičnih stereotipa i pomalo postave naglavačke. Osim toga, cilj je bio i gurnuti Pathfinder do njegovih granica, s posebnim naglaskom na non-combat pravila. Svi postavljeni stretch goalovi su dosegnuti, pa će tako biti izdan Wicked Fantasy addon za Hero Lab,  setting će biti konvertiran za Savage Worlds, Dungeon World i FATE pravila, a Matt Forbeck i Mike Stackpole napisat će kratke priče smještene u setting.

Achtung! Cthulhu
Cilj: £8000
Trenutno stanje: £82845
Preostalo dana: 9
Originalno započet kao projekt za izdavanje softcover, crno-bijelih Investigator's i Keeper's Guideova za ovaj Call of Cthulhu RPG setting smješten u Drugi svjetski rat, ovaj kickstarter je eksplodirao te će tako CoC sourcebookovi biti izdani kao full-color hardcoveri, a pored njih biti će izdane i softcover verzije za Savage Worlds i FATE Core, dvije kampanje - Shadows of Atlantis i Assault on the Mountains of Madness, tri sourcebooka - Eastern Front, North Africa & Middle East te Pacific War Guide to the Secret War, i još mnogo toga. Najnoviji otkriveni stretch goal (za 95000 funti) je monster book Terros of the Secret War, i tko zna na čemu će ovo stati.

achtungcthulhu

Artisan Dice Does Handcrafted Polyhedrals
Cilj: $9000
Trenutno stanje: $48550
Preostalo dana: 37
Smatrate li se kolekcionarom kockica ili jednostavno volite onaj poseban osjećaj bacanja kvalitetnih, teških, masivnih kocaka tijekom igre? Artisan Dice održava pravi kickstarter za vas. Odaberite jedan od šest metala ili čak stotinu vrsta egzotičnog drveta, i naručite ručno rađene kocke mnogo, mnogo finije izrade od onih iz masovne proizvodnje. Također su i mnogo skuplje, ali takav je život.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona