jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Tri najave za Warhammer Roleplay

Autor: Klosharr

Proteklog mjeseca, iz Fantasy Flight Games radionice stigle su najave tri naslova koji bi se uskoro mogli naći u njihovom arsenalu. Sva tri su vezana uz Warhammer svijet – jedan za Warhammer Fantasy Roleplay, a dva za Warhammer 40,000 Roleplay.

omens_of_warOmens of War dodatak je za Warhammer Fantasy Roleplay namijenjen kako igračima tako i GM-ovima, a njegova glavna tematika su Khorne, jedan od četiri vrhovna boga Chaosa koji se u slobodno vrijeme bavi krvnim deliktima, oštećenjem imovine, trčanjem po poljima i gradovima sa pjenom na ustima i kolekcionarstvom lubanja protivnika i duša slijedbemika, te njegove borbene legije koje dijele iste interese i više-manje stalno su nabrijani i žedni krvi.

Pored već pripremljene avanture, u ovom paketu možete pronaći: dodatne pozadinske informacije za Empire i Khorne's Legions – za one koji žele više o svom poslodavcu, nekoliko novih karijera za vaše likove kojima su borba i ubijanje kao disanje, pravila za borbu sa konja – od sada mrsku opoziciju možete pacifirati i konjskim potkovama, dodatna pravila za Severe Injury – za one kojima WH sustav ozlijeda uslijed borbe nije bio dovoljno hardcore, preko 120 referentnih kartica za brzo i lako snalaženje u hodu (Actions, Creatures, Careers, Mutations, Talents... ), 40 samostojećih kartonskih tokena, druge dodatke predviđene za korištenje sa avanturom, te kao glavnu stvar – dva sourcebooka.

daemon_hunterDaemon Hunter je dodatak za Dark Heresy koji nam daje bliži i dublji uvid u Ordo Malleus, jednu od tri glavne grane Imperijalne Inkvizicije zaduženu za borbu protiv Daemona i njihovog utjecaja, te Grey Knights chapter Space Marinesa sa istom zadaćom.

Dodatak nam pored boljeg pozadinskog uvida u Ordo Malleus, Holy Inquisition i Grey Knights donosi i slijedeće novitete: Daemon Hunter – uvod u zanimanje i napredovanje pri poslodavcu, Malleus Armoury – jer nikad dovoljno opcija za širenje Emperorove pravde, nova karijerna opcija – Banisher, pravila za kreiranje Daemona – za GM-ove s ljubavlju, te naposljetku pravila i dodatke za uključivanje Grey Knights Space Marinaca u igru kao PC-a i NPC-a.

warpstorm_trilogy_citadel_of_skullsCitadel of Skulls je druga avantura iz Warpstorm Trilogy serije avantura za Rogue Trader. Koronus Expanse i inače je dosta nemirno mjesto, no pojačana učestalost viđanja Xenosa, cijela naselja koja doslovno nestaju preko noći, te agresivni svemirski susreti rezidentnih Rogue Tradera i dotad nepoznate piratske grupe čine ga turbulentnijim nego inače. Velika i nepoznata opasnost mili svoje pipke iz mračnih kutaka, a vaš tim Explorera mora saznati što i gdje je ta 'opasnost' točno te kako ju eliminirati. Kako stvari u 40k univerzumu nikad nisu lake i jednostavne, ni ovaj slučaj nije iznimka. Naime, jedino što Explorerima može pomoći pronaći potrebite informacije je neprocjenjivi artefakt Casket of Secrets. Koji se nalazi u srcu Citadel of Skulls. Koja je u posjedu individue imena Karrad Vall. Koji je glavni baja među piratima u ovom dijelu galaksije. Misija zvuči suludo? Nemoguće? Suicidalno? Da, da i definitivno da! I baš vi i vaša posada ste prave osobe za nju.

Avantura ima moćnog antagonista? Ima. Vodiče i kontakte sumnjiva morala i namjera? Ima. Naizgled nasumične svemirske okršaje? Ima. Puzanje iza zavjesa, po gredama i sjenama unutar protivnikovog skloništa? Ima. Živopisne destinacije unutar skrovišta poput komora za mučenje, harema i kultističkih svetišta? Ima. Opake protivnike za malo borbene rekreacije? Ima. Potencijal ove avanature, kako se iz najave čini, leži u poljima istraživanja, intriga, muljaža i dobre stare 'zdipi i briši' manire karakteristične za svemirske pustolove.

Citadels of Skulls može se igrati i kao standalone avantura i kao nastavak na prije objavljenu avanturu The Frozen Reaches.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona