xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Novosti iz Steve Jackson Gamesa

Autor: Exxar

sjg.gifSteve Jackson Games ovaj su mjesec izdali dva PDF naslova te su najavili novi dodatak za Munchkin koji bi trebao biti pušten u prodaju u lipnju. Radi se o GURPS Dungeon Fantasy 10: Taverns i Pyramid #3/17: Modern Exploration te Munchkin Marked For Death.

gurps_df10_taverns_150.jpgGURPS Dungeon Fantasy 10: Taverns najnoviji je izdanak popularnog serijala Dungeon Fantasy . Podsjećamo, ova linija dodataka žanrovski je fokusirana na klasične dungeon crawl avanture. A kako su krčme centralan element u takvim (pa i mnogim drugim) avanturama, dodatak koji se njima bavi više je nego dobrodošao. Dungeon Fantasy 10: Taverns na 33 stranice donosi obilje gotovog materijala vezanog uz krčme kako bi si GM-ovi uštedili vremena za pripremu. Tu su opisi života u krčmi i raznih posjetitelja, templatei za krčmare, pravila i savjeti za tučnjave i drugo. Detaljno su opisane četiri krčme, spremne za upotrebu u avanturama. Prodajna cijena ovog PDF dodatka je 8 američkih dolara.

pyramid_3_17.jpgPyramid je časopis iz SJG koj se trenutno nalazi u svojoj trećoj inkarnaciji, te izlazi jednom mjesečno u PDF obliku. Svaki broj prati određenu temu te donosi odgovarajuće članke za GURPS, iako se većina njih može iskoristiti i u drugim RPG-ovima. Ovaj mjesec tema je Modern Exploration, a članci variraju od onih o filmskim avanturistima poput Indiane Jonesa do onih o stvarnim arheolozima i njihovim metodama. Prodajna cijena je 8 američkih dolara.

munchkin_marked_for_death_150.jpgI na kraju, Munchkin Marked For Death jest booster set za Munchkin najavljen za lipanj. Ako su vam boosteri novi pojam u kontekstu Munchkina, onda ste propustili prošlogodišnje Waiting for Santa i Fairy Dust. Radi se o mini-ekspanzijama od 15 karata (ne morate se brinuti, o randomiziranim kartama u boosterima à la CCG nema ni govora), a Marked For Death za razliku od njih sadrži 19 karata. Među njima su Anvil, Recalculate Your XP, Soap Golem i druge. Prodajna cijena je svega 5 američkih dolara.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona