jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

DMG2 i Dragon Magazine Annual 2009

Autor: Exxar

dungeons_and_dragons_4th_dmg2.jpgOvaj mjesec Wizards of the Coast izdali su treći i posljednji dio drugog seta core rulebookova za četvrtu ediciju Dungeons & Dragonsa: Dungeon Master's Guide 2. DMG2 sadrži pravila i savjete za vođenje igara na svim levelima, no fokusira se na paragon tier tj. levele 11 do 20.

Na preko 200 stranica između ostalog nalaze se alati za izradu encountera i protivnika, detaljan pogled na skill challenge, te savjeti za storytelling. Ljubitelje settinga Planescape također će zanimati da je kao "baza" za paragon-tier avanturiste ovdje prezentiran grad u središtu multiverzuma, Sigil.

Osim DMG2 izdan je i Dragon Magazine Annual 2009, kolekcija najboljih članaka iz ovogodišnjih izdanja magazina Dragon. U njima se nalazi mnoštvo opcija za igrače kao i podrške za DM-ove, a kako Wizardsi kažu, sve je 100% službeno i prikladno za bilo koju kampanju. Osim članaka, tu su i do sada neobjavljene bilješke pisaca i dizajnera koje pobliže objašnjavaju evoluciju prezentiranog materijala.

Prodajna cijena Dungeon Master's Guidea 2 je oko 35 američkih dolara, a Dragon Magazine Annual 2009 oko 30 dolara. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona