jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Eclipse Phase

Autor: Exxar

eclipse_phase.jpgIz Catalyst Game Labsa dolazi nova SF roleplaying igra Eclipse Phase.

Igra je inspirirana djelima autora kao što su Ken Macleod, Richard Morgan, Alistair Reynolds i Charles Stross, a radnja je smještena u budućnost gdje se razvoj tehnologije približava točki singulariteta. Ljudi su kolonizirali Sunčev sustav i djelomično teraformirali Mars, umjetne inteligencije upravljaju infrastrukturama gradova, nanotehnologija omogućuje proizvodnju sofisticiranih uređaja u svakome domu, a selidba svijesti kroz različita tijela (biološka i sintetička) je svakodnevnica. No situacija je daleko od idilične. Ratovi i prirodne katastrofe devastirali su Zemlju i njene nacije, a čovječanstvo preživljava pod okriljem megakorporacija, gradova-država i naseobina različitih frakcija.

Eclipse Phase koristi vlastiti besklasni sistem temeljen na d100 koji podržava sve mogućnosti koje nudi napredna tehnologja, uključujući mijenjanje i modifikaciju tijela po potrebama. Full-color core rulebook na oko 400 strana bit će pušten u prodaju tijekom ljeta, a osim opisa settinga i sistema sadržavat će obilje korisnog materijala za igru - od opisa raznih frakcija i protivnika do adventure hookova. Najavljena prodajna cijena jest oko 50 američkih dolara.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona