Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Glass: superjunaci u stilu

Autor: markohoto

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Glass je treći film iz serije filmova odnedavno nazvane Eastrail 177 trilogy. Ime je dobila po željezničkoj nesreći koja povezuje naslovne likove. Neslomljivi (Unbreakable) je nesreću preživio, otac podvojenoga (Split) je u njoj nastradao a stakleni (Glass) je istu organizirao. Novo ostvarenje je najjednostavnije opisati kao spoj prva dva filma. Njih naizgled povezuje samo jedna scena i grad Philadelphia. Ovoga puta Shyamalan je odlučio spojiti glavne protagoniste iz ta dva poprilično samostalna filma i odjednom imamo trilogiju. Možda to postane novi trend.

GLASS Trailer 2 (2019)

U originalnom filmu Unbreakable (2000) predstavljen nam je zaštitar David Dunn (Willis) jedini preživjeli  iz željezničke nesreće. Za tragediju je odgovoran Elijah Price (Jackson) čovjek iznimno krhkih kostiju, odlučan u namjeri da pronađe čovjeka koji je njegova čista suprotnost.  Nema boljega za tu ulogu od neuništivog Brucea Willisa.  Iako nikad nije bio prehlađen a iz pogubnih se nesreća izvlači neozljeđen, kao i svaki superjunak i on ima jednu slabost. Njegov kriptonit je strah od utapanja. Dunn uz pomoć svojih moći predviđanja kriminalnih aktivnosti kod ljudi koje dotakne, na kraju zatvori Pricea u psihijatrijski odjel.

UNBREAKABLE (2000) | Full Movie Trailer | Classic Movie

U drugom nastavku Split (2016) pratimo  Kevina Wendella Crumba (McAvoy) čovjeka sa sposobnošću promijene strukture svoga tijela tijekom preobrazbe u 24 podvojene ličnosti. Najmoćnija od njih Zvijer ima nadljudske moći. Tinejdžerice (Taylor-Joy) koje je zatočila njegova psihotična strana uspiju pobjeći zahvaljujući manipulaciji dobrodušne strane njegovih brojnih lica. Kevinova najveća slabost je njegova prava ličnost koja ispliva na površinu kada mu se netko obrati punim imenom.  

Split Official Trailer 2 (2017) - M. Night Shyamalan Movie

Tek na samom kraju filma par nasumičnih likova usporedi Kevina s jednim starim zločincem čijeg se imena oni ne mogu sjetiti. Tada se u cameo ulozi pojavi Bruce Willis i podsjeti ih da se radi o Glassu.
Split (2017) - How Powerful We Can Be Scene (10/10) | Movieclips
https://www.youtube.com/watch?v=My8kfz_Ddqg

Za treći nastavak Shyamalan se ponovno odlučio na skromniji budžet od svega 20 milijuna dolara. Njegovi skupocjeni pokušaji znanstveno fantastičnih spektakala (The Last Airbender, After Earth) neslavno su propali, pa se majstor neočekivanih preokreta vratio provjerenoj formuli.

Svoje uloge iz prethodnih nastavaka ponovno tumače: Bruce Willis, Samuel Leroy Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy i Spencer Treat Clark koji nakon devetnaest godina ponavlja ulogu sina nesalomljivog čovjek i više nije dijete. Od novih glumaca tu je Sarah Paulson u ulozi psihijatrice koja želi uvjeriti glavne junake da je njihova vjera u natprirodne moći, zapravo vrsta psihičke bolesti.

Čime će nas Shyamalan ovoga puta iznenaditi provjerite u kinima.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona