warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Avengers Endgame: zaključno poglavlje Osvetnika

Autor: ns1

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Prikladni naslov zaključnog filma dolazi od fraze koju su Doctor Strange (Infinity War) i Iron Man (Age of Ultron) spominjali u prethodna dva nastavka. Redatelj Joe Russo otkrio je da bi četvrti dio franšize trebao biti najduži dosada i premašiti trajanje dosadašnjeg Marvelovog rekordera Infinity War-a (160 minuta). Upravo na njega, nadovezuje se finalno poglavlje ove priče. Podsjetimo: Thanos je eliminirao polovicu živih bića u svemiru. Sukladno tome, stradao je i poveći broj Marvelovih junaka. Ovoga puta će preostali heroji pokušati spasiti svoje pale suborce, ali posljednji trailer ne otkriva način na koji će im to poći za rukom.

Marvel Studios' Avengers - Official Trailer

Prema zasad najpopularnijoj teoriji, ključnu ulogu bi trebao odigrati Ant-man. Čini se da je sićušni junak vrlo korisno iskoristio svoje zatočeništvo u Quantum Realm-u, u kojemu je završio na kraju The Ant-man and the Wasp. Špekulira se da spomenuto mjesto može poslužiti kao vremeplov i most između dimenzija.


No tko će spasiti Tonyja Starka. Trailer otkriva je da je Iron Man živ, ali je zaglavio u svemiru. S obzirom da su u javnost procurile fotografije Pepper Potts u oklopu, to ju čini izglednom kandidatkinjom, odnosno njen stripovski alter ego prigodnog naziva Rescue. Za željeznog se čovjeka zabrinula i Američka svemirska agencija NASA, te mu je putem Twittera pružila podršku. Objavili su i sliku na kojoj jedan od njihovih činovnika nosi oznaku THOR. Objasnili su da je akronim skraćenica za The THermal Operations and Resource.


Kako će se saga o osvetnicima rasplesti saznat ćemo dvadeset šestog travanja, kada film dođe u kina. Endgame će označiti kraj jedne ere u kojoj više nećemo očekivati nove nastavka Thora, Iron Mana i Kapetana Amerike. Marvel će se u idućem razdoblju okrenuti Kapetanu Marvelu, Spidermanu, Doctoru Strangeu, Black Pantheru i ostalim junacima čijih pet minuta slave tek dolazi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona