Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Steven Spielberg u punom zamahu

Autor: Belmorn

Steven_Spielberg_IndyRedatelj i producent Steven Spielberg, uz skorašnje filmske avanture Tintina priprema još nekoliko velikih projekata.

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn u kina dolazi krajem godine. Ovaj računalno animirani film baziran je na legendarnoj seriji belgijskih stripova o pustolovinama mladog reportera koje često uključuju misterije i znanstvenu fantastiku. To je ujedno i prvi film koji je Spielberg režirao nakon Kraljevstva Kristalne lubanje iz 2008. godine.

Iako je posljednji film o Indiani Jonesu loše dočekan od strane fanova, do te mjere da su nastale parodije u kojima se Spielberg i Lucas moraju ispričati zbog filma, redatelj je spreman razmotriti nastavak. U razgovoru sa Harrison Fordom, obećali su da se serijal "ne seli na Mars" ukoliko bude još nastavaka.

Nakon produciranja Falling Skies i Terra Nova, Spielberg se želi uključiti u još jedan veliki TV projekt. Ovoga puta riječ je o ekranizaciji novijeg romana Stephena Kinga - Under the Dome za TV kuću Showtime. Ovo je dobra vijest za Kinga nakon što je zbog budgeta odbijeno snimanje njegovog remek-djela The Dark Towera. Serijal je baziran na gradiću u Maineu koji je nevidljivom kupolom odvojen od vanjskog svijeta.

Umjesto mini-serije, Under the Dome će biti kontinuirana serija, koja bi mogla ponoviti uspjeh Havena (baziranog na Kingovom The Colorado Kidu). Hoće li ovaj dvojac stvoriti još jednu hit-seriju, tek ćemo saznati.

Robocalypse je još jedna planirana ekranizacija, smještena u nama blisku budućnost gdje su roboti dio svakodnevice i pomažu u kućanstvu. Daniel H. Wilson je nakong gledanja Terminatora odlučio da dugo nismo imali robotsku apokalipsu, pa je u svojoj knjizi stvorio umjetnu inteligenciju Archos kojoj je cilj održavanje života na Zemlji. Robotska logika je zaključila da to znači objavu rata čovječanstvu i puno akcijskih scena i eksplozija. Spielberg će uz financijsku pomoć Foxa i DreamWorksa režirati a datum je već odobren za 3. srpnja 2013. godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona