Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Filmski vikend mitološkog spektakla na HRT-u

Autor: Belmorn

excalibur.jpgHRT nas je ugodno iznenadio svojim filmskim programom za ovaj vikend. Prikazivat će se dva kultna filma fantazije - "Ekskalibur: Mač kralja Artura" u subotu i "Legenda" u nedjelju.

Među brojnim ekranizacijama, "Ekskalibur" je možda najupečatljivija vizualizacija mita o kralju Arturu i njegovom kultnom maču. U filmu Johna Boormana glavnu ulogu tumači Nigel Terry, a u ostalim ulogama prepoznat ćete Helen Mirren, Gabriela Byrnea, Liama Neesona i Patricka Stewarta. Ako još niste pogledali ovaj hvaljeni film, prava je prilika ovu subotu u 23:15 na prvom programu HRT-a ako se, naravno, ne zabavljate na SferaKonu.

Glavni razlog za ili protiv gledanja "Legende" mogla bi biti mentalna slika Toma Cruisea u zagrljaju s jednorogom. Klasična fantasy priča o borbi protiv tamnog gospodara bila je nominirana za Oscara a s vremenom je stekla i kultni status. Prema programu film će biti emitiran na prvom programu u nedjelju u 22:50.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona