Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Tolkien i ostali "Inklingsi" na filmu

Autor: Belmorn

here_be_dragons.jpgJ.R.R. Tolkien, Charles Williams, C.S. Lewis i H.G. Wells u istom filmu? Zvuči nevjerojatno, ali upravo se piše scenarij za ekranizaciju knjige "Here, There Be Dragons".

Slavni fantasy pisci Tolkien, Williams i Lewis, članovi grupe Inklings koja se sastajala u pubu i raspravljala o hinjenoj povjesti, glavni su junaci James A. Owenovog serijala "The Chronicles of Imaginarium Geographica". U njoj trojica Oxfordskih znanstvenika nasljeđuju knjigu prepunu neobičnih jezika i geografskih karti nepostojećih lokacija.

Ekipa susreće H.G. Wellsa, četvrtog iz skupine zaduženog za brigu o knjizi, a putem se bore protiv Zimskog kralja Mordreda.

Producent Rick Porras, koji je radio i na Jacksonovim "Gospodarima prstenova" zadužen je za snimanje filma, a Travis Adam Wright piše scenarij za adaptaciju prve dvije knjige iz serijala.

Za raspravu o mogućim glumcima mladih pisaca još je prerano, ali smo sigurni da su fanovi "Gospodara prstenova", "Narnijskih kronika" i "Rata svjetova" jednako zainteresirani.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona