warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Izvršitelji na velikom platnu!

Autor: ns1

izvrsitelji.jpg "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" našli su se na francuskom tržištu, pa tako i došli u ruke određene filmske kompanije. Očito je netko važan pročitao knjigu, ili čuo za nju, tako da francuska filmska kuća "Pathé" (Asterix na Olimpijskim igrama, Centurion) ozbiljno razmišlja o snimanju filma prema romanu Zorana Krušvara. Iako na njihovim stranicama nema službene objave, odgovor koji smo primili glasio je kako oni još ne mogu potvrditi tu glasinu. Zoran Krušvar, koji je inače uvijek otvoren prema medijima, ovaj puta je rekao da još uvijek ne može (ne smije?) govoriti o tome, ali isto tako nije niti zanjekao.

Dva osnovna motiva nalaze svojemjesto u romanu. To su pripadnici reda Izvršitelja nauma Gospodnjeg itajanstvena maska. Izvršitelji su svećenički red kojem je glavni zadatakborbaprotiv Sotoninog okota, bilo u obliku vještice, bilo vampira. O masci, ilirogatoj kacigi, se malo zna osim da se pomoću nje može komunicirati s Bogom.

Sam roman u Hrvatskoj je privukao veliku pažnju ljubitelja fantasy žanra, a vrlo brzo se probio i u druge zemlje Europe. Recenziju romana možete potražiti na našem portalu, odnosno ovdje, a ako još do sada niste pročitali knjigu, svakako je preporučamo. Ako ništa drugo, barem ćete biti upućeni u film!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona