goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Izvršitelji na velikom platnu!

Autor: ns1

izvrsitelji.jpg "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" našli su se na francuskom tržištu, pa tako i došli u ruke određene filmske kompanije. Očito je netko važan pročitao knjigu, ili čuo za nju, tako da francuska filmska kuća "Pathé" (Asterix na Olimpijskim igrama, Centurion) ozbiljno razmišlja o snimanju filma prema romanu Zorana Krušvara. Iako na njihovim stranicama nema službene objave, odgovor koji smo primili glasio je kako oni još ne mogu potvrditi tu glasinu. Zoran Krušvar, koji je inače uvijek otvoren prema medijima, ovaj puta je rekao da još uvijek ne može (ne smije?) govoriti o tome, ali isto tako nije niti zanjekao.

Dva osnovna motiva nalaze svojemjesto u romanu. To su pripadnici reda Izvršitelja nauma Gospodnjeg itajanstvena maska. Izvršitelji su svećenički red kojem je glavni zadatakborbaprotiv Sotoninog okota, bilo u obliku vještice, bilo vampira. O masci, ilirogatoj kacigi, se malo zna osim da se pomoću nje može komunicirati s Bogom.

Sam roman u Hrvatskoj je privukao veliku pažnju ljubitelja fantasy žanra, a vrlo brzo se probio i u druge zemlje Europe. Recenziju romana možete potražiti na našem portalu, odnosno ovdje, a ako još do sada niste pročitali knjigu, svakako je preporučamo. Ako ništa drugo, barem ćete biti upućeni u film!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona