Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Izvršitelji na velikom platnu!

Autor: ns1

izvrsitelji.jpg "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" našli su se na francuskom tržištu, pa tako i došli u ruke određene filmske kompanije. Očito je netko važan pročitao knjigu, ili čuo za nju, tako da francuska filmska kuća "Pathé" (Asterix na Olimpijskim igrama, Centurion) ozbiljno razmišlja o snimanju filma prema romanu Zorana Krušvara. Iako na njihovim stranicama nema službene objave, odgovor koji smo primili glasio je kako oni još ne mogu potvrditi tu glasinu. Zoran Krušvar, koji je inače uvijek otvoren prema medijima, ovaj puta je rekao da još uvijek ne može (ne smije?) govoriti o tome, ali isto tako nije niti zanjekao.

Dva osnovna motiva nalaze svojemjesto u romanu. To su pripadnici reda Izvršitelja nauma Gospodnjeg itajanstvena maska. Izvršitelji su svećenički red kojem je glavni zadatakborbaprotiv Sotoninog okota, bilo u obliku vještice, bilo vampira. O masci, ilirogatoj kacigi, se malo zna osim da se pomoću nje može komunicirati s Bogom.

Sam roman u Hrvatskoj je privukao veliku pažnju ljubitelja fantasy žanra, a vrlo brzo se probio i u druge zemlje Europe. Recenziju romana možete potražiti na našem portalu, odnosno ovdje, a ako još do sada niste pročitali knjigu, svakako je preporučamo. Ako ništa drugo, barem ćete biti upućeni u film!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona