Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Što za vikend 4?

Autor: Belmorn

Pogledajte naše ovotjedne preporuke, a u komentarima možete dodati i vlastite ideje kako provesti ovaj kišni vikend.

gostiFILM - Gosti iz Galaksije

Ovaj hrvatsko-češki SF film je nažalost pomalo zaboravljen unatoč tome da je jedan od rijetkih domaćih fantastičnih filmova. Režirao ga je naš Oscarovac Dušan Vukotić, a sniman je u Dubrovniku.

Ovaj vrhunski treš prati SF pisca Roberta (Žarko Potočnjak) koji otkrije da mašta postaje zbilja kad se likovi iz njegovog nedovršenog romana manifestiraju na Zemlji. Film obiluje pamtljivim i duhovitim scenama, od mladog Renea Bitorajca s bijelom perikom, muškarca kojem izrastu grudi, nudista koji žele mir s vanzemaljcima i brutalne scene sa svadbene gosbe u kojoj čudovište čupa glave okupljenima.

The_Crusades

 

POVIJEST - The Crusades: Crescent and the Cross

Dvodijelni dokumentarac History Channel-a iz 2005. godine, „The crusades: crescent and the cross“, istražuje povijest križarskih ratova i najznačajnije bitke između muslimana i kršćana za prevlast nad Svetom zemljom.

 

VIDEO IGRE - Knights of The  Old Republic

O trenutnom aktualnom Biowareovom MMORPG-u Star Wars: The Old Republic sve već znaju i ptice na grani, a bez obzira jeste li se već potpuno uživjeli u njega ili ga još niste imali priliku probati, ovo je idealno vrijeme da utvrdite gradivo i ponovno prijeđete njegove prethodnike: KnightsofThe Old Republic.

kotor2A ako ih do sada niste još odigrali, krajnje vam je vrijeme! U tom slučaju, znajte da se radi o sagi i ostavštini jedi viteza Revana koji je prošao put od branitelja Republike do Sith Lorda da bi se na kraju iskupio i zaputio u nepoznate predjele galaksije tražeći skrivenu prijetnju otkrivenu u SWTOR-u. Sve to realizirano je u igri izvrsnim dijalozima, mnogim načinima kojima se može napredovati kroz priču te sustavom borbe i napredovanja likova koji će zadovoljiti sve vrste igrača.

 

Arthur-C.-Clarke-s-Mysterious-WorldALTERNATIVA Arthur C. Clarke's Mysterious World Daleke 1980. godine emitirana je britanska dokumentarna serija „Arthur C. Clarke's mysterious world“. U 13 epizoda govori se o neobjašnjenim fenomenima i misterijima ovoga svijeta. Uvod i završetak svake epizode djelo je poznatog pisca SF-a Arthura C. Clarkea.

 

 

STOLNE IGRE - Warmachine

Svi su već čuli za Warhammer i Warhammer 40K, dvije najpoznatije stolne strateške igre minijaturama. Warmachine je u usporedbi s njima nova pojava na sceni, no u svojih desetak godina stekla je popriličnu sljedbu. Smještena u fantasy/steampunksetting koji je također pretočen i u penandpaperRPG, u njoj igrači preuzimaju uloge vojskovođatese međusobno sukobljavaju zapovijedajući moćnim steamjackovima, robotima upravljanim magijom i pogonjenim parom te raznovrsnim konvencionalnim ili malo manje konvencionalnim vojnim jedinicama.

warmachinePoput ostalih sličnih igara, svoje vojske je potrebno sastavljati od individualno kupljenih minijatura ili tematskih setova te vlastoručno bojati. Ako se odlučite uključiti u svijet Warmachinea i uspijete nagovoriti kojeg prijatelja da vam se pridruži, nedavno je izdan WarmachineTwoPlayerBattleBox koji može poslužiti kao izvrstan uvod u igru.

 

clash-of-the-godsMITOLOGIJA - Clash of the Gods

„Clash of the Gods“ još je jedan odličan dokumentarac History Channela. Zeus, Herkul, Had, Minotaur, Meduza, Odisej (čak 2 puta), Beowulf, Tolkienova čudovišta i Thor junaci su ove serije koja ima 10 epizoda, a emitirana je 2009. godine. Zna se da slika govori tisuću riječi stoga bacite oko na epizodu o Meduzi

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona