Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Što za vikend 2?

Autor: Belmorn

Danas počinje Kontakt, ovogodišnja europska konvencija fantastike smještena u Zagrebu. Ako vam nije usput ili jednostavno tražite alternativu, pogledajte naše prijedloge za vikend provod na kauču.

 

Escape_From_New_YorkFILM - Escape from New York (1981)

Sjećate se kad je 1997. kriminal porastao za 400% i Manhattan pretvoren u najopasniji zatvor Amerike? Ni ja, ali tako je John Carpenter zamišljao budućnost kad je početkom 80-ih snimao Escape from New York. 

Kurt Russell glumi Snake Plisskena, bivšeg vojničinu i pljačkaša banaka koji ima 24 sata kako bi spasio predsjednika SAD-a iz Manhattana. Većina starijih čitatelja je pogledala ovaj film, neki možda i više puta, ali ako se ne sjećaju kako glas naratora pripada Jamie Lee Curtis, vrijeme je da ga ponovno pogledaju. 

Escape from New York je odličan distopijski SF, vizualno je inspirirao Cloverfield, svojim urušenim kipom slobode, a Snake Plissken je postao izravni uzor Solid Snakeu iz Metal Gear franšize.

 

BBC_Leonardo_da_Vinci

POVIJEST - Leonardo da Vinci (2009)

Dokumentarno - igrana serija BBC-a o životu i djelu Leonarda da Vincija sastoji se od tri dijela. Osim što nas upoznaje s Leonardovim životnim putem, zanimljivost ove serije leži u pokušaju konstruiranja nekoliko njegovih izuma koji su za njegova života bili samo skice na papiru. Pogledajte rade li oni doista, ali i saznajte još puno drugih pojedinosti iz života ovog svestranog genijalca.

 

kings_bountyVIDEO IGRE - King's Bounty (2008)

Ako ste ljubitelj legendarnog serijala Heroes of Might and Magic, onda nikako ne smijete propustiti 1C Companyjev King's Bounty serijal (koji je i sam inspirian istoimenom igrom iz koje su nastali Heroesi). Sastoji se od tri igre/ekspanzije od kojih je prva, King's Bounty: The Legend izašla 2008., da bi nakon nje godinu za godinom slijedili Armored Princess te Crossworlds. Razlike u gameplayu među njima su minimalne, a krase ih turn-based borba na hexovima u najboljoj maniri Heroesa te real-time istraživanje karte svijeta na kojoj se nalaze mnogobrojni monsteri, nastambe i ostali interaktivni objekti. 

 

Is_it_realALTERNATIVA - Is it real? (2005)

Prošli vikend iz alternative smo preporučili seriju o drevnim izvanzemaljcima i omogućili svim skepticima pljuvanje u dalj. Ovaj put takvu priliku pružamo pobornicima natprirodnih fenomena i predstavljamo seriju „Is it real?“ u produkciji National Geographica. Serija se bavi objašnjenjima popularnih i učestalih misterija - od bića koja pripadaju u područje kriptozoologije pa do raznoraznih natprirodnih fenomena. Snimljena je u formi razgovora s vjernicima i zagovornicima natprirodnog kao i sa znanstvenicima i skepticima. Zašto su je zagovornici natprirodnog optužili za neobjektivnost, pogledajte sami. 

 

black_crusadeSTOLNE IGRE - BlackCrusade

Za sve ljubitelje Warhammer 40K univerzuma, BlackCrusade (četvrta igra u WH40KRP liniji) je prilika da se za promjenu stave u čizme sljedbenika Kaosa. Dok su se prethodne igre u liniji bavile slugama Imperija, sada je vrijeme da uzmete sudbinu u vlastite ruke i pokažete omraženom Carstvu tko su pravi šefovi.

Igra koristi standardni WH40KRP sustav, no on je ovaj puta rafiniran te su učinjene neke prilagodbe zbog specifične tematike. A bez obzira odlučite li se igrati ChaosSpaceMarines ili "obične" heretike, moguća su samo tri ishoda - smrt, uzdizanje u DaemonPrincea ili pretvaranje u bezumnu beštiju s mnogo pipaka.

 

Mitologija_KeltaMITOLOGIJACharles Squire: Mitologija Kelta

Ako ste kojim slučajem propustili našu recenziju knjige „Mitologija Kelta“, ovaj vikend je pravo vrijeme da vas podsjetimo na nju. Za sve ljubitelje keltskih mitova, priča i junaka ona će biti prava poslastica. 

 

 

Kad_tamno_istekneKNJIGE - Tim Powers: Kad tamno istekne

Tim Powers je ove godine među počasnim gostima Kontakta pa smatramo prigodnim preporučiti jednu od njegovih zanimljivijih knjiga. Prevedena nakon Anubisovih vrata i Nepoznatih plima (po kojima je snimljen četvrti Pirati s Kariba film), ova knjiga je zapravo proslavila Powersa.

Radnja ovog pseudopovijesnog i fantastičnog romana prati Irskog plaćenika, umornog od rata s Turcima na Mohačkom polju, koji odlazi u Beč raditi kao izbacivač u pivnici.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona