Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zlo Dolazi (The Seeker: The Dark is Rising)

Autor: Belmorn

THE SEEKER (2007)
Redatelj:
David Cunningham
Pisci: Susan Cooper (knjiga), John Hodge (scenarij)
Glumci: Alexander Ludwig, Christopher Eccleston, Ian McShane

theseeker-rider.jpg"Zlo Dolazi" još je jedan fantasy film koji je ciljan za mlađu publiku. Rađen prema ne baš poznatom serijalu "Dark is Rising", autorice Susan Cooper. Film je neuvjerljiva i užasno naporna priča o dječaku Willu Stantonu koji na svoj 14 rođendan otkriva da ima posebne moći kao što su nadljudska snaga i telekineza. On je zapravo Tragač - pripadnik stare organizacije (to je ujedno i njeno ime) koja čuva Znakove, koji su razbacani kroz povijest. Znakovi sadrže moć Dobra i Will ih mora skupiti kako bi se suprotstavio Jahaču – jednom od najlošijih negativaca koji su ikad kročili velikim platnom. Cijela ta priča s skupljanjem znakova kako bi se porazilo Zlo izgleda jako loše i neuvjerljivo a kad se pogleda šira slika, nema nikakvog smisla.

Konflikt između sila dobra i zla je jako loše razrađen a jedini pokušaj objašnjavanja je katastrofalno propao. U jednoj sceni filma, redatelj nas pokušava zavarati nekakvim nedorečenim objašnjenjem koje bi trebalo izgledati kao da ima znanstvenu osnovu u fizici. Radnja filma se uglavnom svodi na predpubertetske probleme glavnog lika (s kojima bi se djeca trebala poistovjetiti) i njegovo traženje Znakova. Znakovi su ono što filmu daje osjećaj loše kopije Indiane Jonesa i Harry Pottera. Will u nasumičnim scenama otputuje (to izgleda tako da se kamera zavrti oko njega) u isto tako nasumično vrijeme i nakon glupave akcijske scene nalazi kamen koji predstavlja jedan od šest Znakova koje mora pronaći. Na kraju filma slijedi i glupa pouka iz koje nitko ne može ništa naučiti. U nekoliko navrata, film nas pokušava iznenaditi "neočekivanim preokretima" koji sve samo ne neočekivani.

Likovi i njihovi motivi nisu uopće definirani, tako da ono malo kvalitetnih glumaca u filmu pada ispod svoje prosječne izvedbe. Christopher Eccleston se nije proslavio u ulozi glavnog negativca Jahača, koji nije ni tajanstven ni zastrašujuć, već jednostavno dosadan i nesposoban. Alexander Ludwig je jedan od najlošijih dječjih glumaca te je bio pogrešan izbor za ulogu Willa Stantona. Ostali glumci u filmu su izgledali kao da se ne trude jer im je od početka jasno o kakvom je projektu riječ.

Kod ovakvih fantasy filmova za djecu se inače može reći da barem imaju dobre efekte, ali to ovdje nije slučaj. Čarolija se u filmu svodi na agresivne elementarne nepogode i ljude koji se pretvaraju u jato ptica, tako da će djeca naviknula na magična stvorenja i čarolije iz Harry Pottera ili Eragona ostati potpuno razočarana.
Film preporučam samo roditeljima s djecom mlađom od 10 godina kako bi zajedno mogli spavati u kinu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona