Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Alisa u Zemlji čudesa (Alice in Wonderland)

Autor: Belmorn

ALICE IN WONDERLAND (1951)
Redatelji:
Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Pisci: Lewis Carroll (knjiga), Winston Hibler
Ted Sears,Bill Peet i drugi (film)
Glumci:  Kathryn Beaumont, Ed Wynn, Richard Haydn

alice-in-wonderland-mv08.jpgFilm prema istoimenom djelu Lewisa Carrolla priča je o zapanjujućem, ludom i živahnom svijetu djevojčice Alice u kojemu rijetko što ima smisla. Prepun šarenih likova, neobičnih bića, krajolika i zbivanja, ovaj uradak pruža neopisivo zadovoljstvo upravo zbog činjenice što je dinamičan i nije kompliciran, ne pretjeruje se s opisima, detaljnim upoznavanjem likova i ostalim stvarima koje idu rame uz rame sa nekim dosadnim štivom.

Izašao je 1951. godine, no gledajući film, i to više od 50 godina kasnije, on šalje iste vibracije kao i tada, i danas uveseljava djecu diljem svijeta. Kao što sama riječ kaže, Wonderland- Zemlja čudesa, nikako nije dio ozbiljnog svijeta odraslih. To je jedna mala oaza, mjesto na koje svi mi bježimo kako bi se ogradili od sive svakodnevice. Iznimka nije bila ni znatiželjna Alice, koja je u Zemlju čudesa slučajno dospjela slijedeći nespretnog i nervoznog Bijelog zeca, čija je uzrečica tijekom cijelog filma bila: ''I'm late! I'm late!'' Pa tko ne bi potrčao za tako simpatičnim bićem? Naravno, novootkriveni svijet oduševio je djevojčicu, te je ona polako počela otkrivati sve njegove zakutke i sva njegova stvorenja. Kako se fabula razvija, upoznajemo mnoštvo likova, a svi su oni luckasti na svoj način.

alice-in-wonderland-mv03.jpgKao u mnogim dječjim pričama, i ovdje se javlja spoznaja da ne bismo kroz život i toliko nam poznate svakodnevne probleme trebali prolaziti sami i da svatko od nas treba imati prijatelja i ljude oko sebe koji će se pobrinuti da uvijek hodamo s osmijehom na licu, koliko god nam teško bilo.

Ovaj Disneyev crtani film jedno je od njihovih najboljih postignuća, i iako nije toliko razvikan kao neki klasici poput Snjeguljice ili Pepeljuge, poručuje nam da naš svijet mašte nema granica, potiče nas same da sudjelujemo u stvaranju takvog svijeta, da se ne zaustavljamo samo na onome materijalnom i trivijalnom.
Zašto ne biste za promjenu nešto počeli od kraja prema početku? Pisali zdesna nalijevo? Predstavili se unatrag? Toliko je načina na koje možemo unijeti malo ludosti i smijeha u naš život, a mislim da je to autor knjige (a i redatelji crtane verzije) htio poručiti svima nama koji više nismo djeca, ali znamo da ćemo to uvijek biti.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona