Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Prestige

Autor: Belmorn

THE PRESTIGE (2006)
Redatelj:
Christopher Nolan
Pisci: Christopher Priest (knjiga), Jonathan i Christopher Nolan (film)
Glumci: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie

prestige1.jpg"Are you watching closely?" pitanje je koje nam je postavljeno već na početku filma, no ono je zapravo vrlo dobro smišljena obmana koja nastoji odvući pozornost od onoga što je zapravo važno. Kao što to objašnjava lik Michaela Cainea, svaki trik sastoji se od tri dijela. U prvom dijelu mađioničar nam pokazuje nešto sasvim uobičajeno, na neki način želeći reći da ono što ćemo vidjeti neće biti nikakav trik, već prava magija. Nakon toga slijedi zaokret, kada on od običnog predmeta učini nešto neobično. I naposljetku, riječ po kojoj film nosi ime - prestige, svojevrsna nadmoć, ujedno i najteži dio, kada na vlastite oči svjedočimo nečemu šokantnom, nečemu što još nikad u životu nismo vidjeli.

Redatelj Christopher Nolan i ovaj put se pokazao uspješnim u svom poslu, a to je potvrdila i renomirana glumačka ekipa među kojima su Hugh Jackman, Cristian Bale, Michael Caine i Scarlett Johansson. Film je rađen prema romanu engleskog pisca Christophera Priesta i nevjerojatno je zanimljiv zbog toga što to nije priča samo o mađioničarima i njihovim iluzijama, nego o složenosti ljudskog karaktera i snazi opsesije.

prestige2.jpgRadnja je smještena u London krajem 19. i početkom 20. stoljeća, kada su kazališni izvođači uživali veliku popularnost, a u središtu priče su dva mlada iluzionista, Alfred Borden (Christian Bale) i Rupert Angier (Hugh Jackman) koje pratimo na zajedničkom putu do uspjeha. Unatoč dugom prijateljstvu, stvari odjednom kreću po zlu i njih dvoje postaju zakleti protivnici, nastojeći da jedan drugome preotmu velike mađioničarske tajne i unište karijeru. Uradak, kojeg su objeručke prihvatili i publika i kritičari, nekome bi se mogao učiniti još zanimljivijim zbog činjenice da radnje ne bi ni bilo bez našeg Nikole Tesle, kojeg je uspješno odglumio David Bowie.

Film zahtijeva malo veću dozu koncentracije jer sadrži mnoštvo retrospektivnih scena koje malo po malo, sve više upotpunjavaju slagalicu, da bismo na kraju došli do izvanrednog, ali možda već viđenog završetka, koji može stvoriti dojam iznenađenja i oduševljenja, ali ipak ostavlja neku vrstu praznine. ''Publika možda može biti prevarena, ali samo jednom. ''

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona