Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ghost Rider

Autor: Nea

GHOST RIDER (2007)
Redatelj: Mark Steven Johnson
Pisac: Mark Steven Johnson
Glumci: Nicolas Cage, Peter Fonda, Brett Cullen, Raquel Alessi

ghost_rider.jpgCarstvo filma, Hoolywood, zatrpalo nas je posljednjih godina ekranizacijom svih mogućih stripova. Od nekih fantastično dobrih uradaka do katastrofa. Jedna od njih je i Ghost Rider. Od samog početka priče pa sve do njena kraja, čekamo da redatelj napokon kaže nešto smisleno i konkretno. Međutim, koliko god čekali to nismo dočekali, dapače... Priča je nedorečena, neispričana, neiskorištena. Saznali smo ono što nas nije zanimalo, a pravi razlozi nastanka Ghost Ridera ostavljeni su na razradu našoj mašti. Dijalozi oko glupih i nevažnih stvari i detalja, patetika kroz cijeli film povezana sa rođeno-patetičnom facom Nicolasa Cagea nije ono što smo očekivali od super heroja. Uz zamjetan face lifting i očajnu frizuru čini se da je Cage ipak malo prestar za takvu ulogu unatoč njegovoj ogromnoj želji da je snimi. Eva Mendez jedino što je učinila je uljepšavanje filma svojom figurom, ali gluma... Nakon filma se zapitate da li je uopće bila u njemu koliko je bila nedojmljiva. Sam Elliot, Ghost Rider iz prošlosti, glumac koji je zaista jedna od velikih cool faca je tako slabo iskorišten, kao i priča o njegovom liku koja je tek dotaknuta i totalno površinska. Šteta, on nam je toliko toga mogao ispričati i odglumiti. Pokušalo se i s humor. Humor koji nam je izmamio suze na oči, ali suze potaknute klišejima i boli zbog nedostatka smiješnoga.

ghost_rider2.jpgNo, možda nije niti čudno što je film ispao takav kakav je ako znamo da je njegov redatelj Mark Steven Johnson, režirao i Daredevila i Elektru. Jedino zbog čega se ovom filmu mogu dati pozitivne kritike su specijalni efekti i fantastični kaskaderi koji su ludo vozili motore. Ghost Rider je plameni junak čija lubanja gori vatrom, a vozi doista coolerski motor na kojem bi mu pozavidio svaki Anđeo pakla. Egzibicije vožnje po zgradama okomito i vodoravno te specijalni efekti vrag i njegovih pomagača vrlo su dojmljivi i jedina svjetla točka ovog promašenog filma.
 No, na žalost, Mark Steven Johnson je zaboravio da su danas specijalni efekti normalna stvar, a ono što ostavlja film u sjećanju gledatelja bila je i uvijek će biti dobro ispričana priča.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona