Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kung Fu Panda 2

KING FU PANDA 2 (2011)

Redatelj: Jennifer Yuh Nelson
Scenarij: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Glasove posudili: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Gary Oldman, Jackie Chan
G1Gg1Gg1

 

 opis

kung-fu-panda-20Kung Fu Panda 2 nastavak je uspješnog animiranog filma Kung Fu Panda iz 2008. godine. Redatelje Marka Osbornea i Johna Stevensona zamijenila je Jennifer Yuh, ali scenaristički duo Jonathan Aibel i Glenn Berger ostaje isti, kao i drugi glavni par aduta, John Powell i Hans Zimmer zaduženi za glazbu. Prepare for the return of awesomeness.

Radnja drugog dijela nastavlja se na prvu priču, a u vrijeme mira panda Po (Jack Black) sada je punopravni član zmajskih boraca koji održavaju red. Međutim, iznenada izniče nova opasnost koja se već godinama kuje u sjenama, a njen kreator je princ Shen (Gary Oldman), paun protjeran iz svoje kraljevske obitelji zbog zloupotrebe baruta. Shen žudi za osvetom, uništenjem Kung Fua kojeg nije dostojan i pokoravanjem čitave Kine, a zmajski borci stat će mu na put. No, kada Po shvati da je Shen povezan s njegovim najranijim životom, a Shen otkrije da se proročanstvo o njegovom konačnom padu od ruke crno-bijelog borca ostvaruje, bitka postaje osobne prirode.

kung-fu-panda-21Drugi dio Kung Fu Pande naprosto je takav da se malo što uopće o filmu može reći. Prvi i drugi Panda prepričavaju iznimno stare, klasične priče, ali to rade u novom stilu. U prvom dijelu radi se o najmanje vjerojatnom biću kojem je suđeno da postane najveći borac u Kini, dok drugi dio prepričava klasičan put osvete i razrješenje tajne Poovog rođenja. Za najmlađe priča je sasvim jasna i efektna, a za iskusnije gledatelje, unatoč predvidljivosti apsolutno svakog djelića priče, radnja i likovi dovoljno su bogati da zabavljaju devedeset minuta.

Na stranu priča, u svim drugim aspektima film naprosto briljira i ponovno dokazuje kako su najkvalitetniji radovi Hollywooda animirani filmovi. Nastavak ništa ne resetira pa ako tko planira otići na Kung Fu Panda 2, trebao bi prvo pogledati jedinicu bez koje ovaj dio gubi dobar komad osobnosti. Uspješna formula likova, viceva i karakternosti nije mijenjana, Bogu hvala, pa se doista čini kao čisti produžetak Poovih avantura. Sve što se događa prošarano je ne naročito originalnim štosevima, ali većina simpatičnosti proizlazi iz karakternih osobina likova i genijalne glumačke postave iza njih. Osim Jacka Blacka koji je učvrstio Poa i Garyja Oldmana koji briljantno izražava pomaknutog Shena, skupinu zmajevih boraca čine Angelina Jolie kao Tigrica, Jackie Chan kao Majmun, Seth Rogen kao Bogomoljka, Lucy Liu kao Guja i David Cross kao Ždral. Njihov elder Shifu je Dustin Hoffman, Poov otac gospodin Ping je James Hong, a skupinu gospodara kung fua čine Jean Claude Van-Damme kao Krokodil, Victor Garber kao Nosorog i Dennis Haysbert kao Bik i ovo društvo posao odrađuje besprijekorno.

kung-fu-panda-22Film pršti od šaljive, kreativne akcije i prošaran je emotivnim tenzijama koje dolaze iz daljnjeg razvoja likova i njihovih odnosa, i ni u kom slučaju ni za koga nije uvredljiv. Svi su likovi, pa čak i Shen kao dilemama razdvojen negativac, vedrog duha, pristupačni i osvježavajući, a iz filma naprosto isijava optimizam dok svaki kritično ozbiljan trenutak uspješno isparodizira. Odličnu pozitivnu vibru učvršćuje vizualni trip prekrasne Dreamworksove animacije i kreativna, situacijska glazba dvojice od sedmorice veličanstvenih, a 3D verzija filma u ovom je slučaju plus jer se radi o nenametljivom aspektu koji je unaprijed uračunat u produkciju, te kadrovi nisu ciljano posvećeni sastavljanju 3D finti.

Kung Fu Panda 2 nije onoliko punch of awesomeness koliko bi se moglo priželjkivati iz prostog razloga što nikako ne unaprijeđuje klasičnu priču (što djecu nije briga), ali da je svakako jednako ili čak i više genijalan od prvog dijela, jest. Obiteljski film za najširu skupinu vrijedi pogledati, po mogućnosti na izvornom jeziku, i definitivno neće razočarati svojim krajnje zabavnim duhom.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona