Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Prometheus - analiza filma 2

Za_lanak_PrometheusPročitajte nastavak detaljne analize filma Prometej. Koje se sve nelogičnosti kriju iza ovog naslova?

Opširnije...

Prometheus - analiza filma

prometheus_1Prometheus nije malen film. Kao što ćete vidjeti, nije ni ova analiza filma. Naš recenzent primio se detaljnog seciranja filma pa vas moramo upozoriti - sljede SPOILERI.

Opširnije...

Kostimografija: Matrix - Odijevajući budućnost

Autor: Belmorn

Morpheus-Red-or-Blue-Pill-the-matrixKostimografiju možemo promotriti kao uvod u svijet mašte. Bilo da je riječ o nekom kazališnom ili filmskom djelu, kostimografija je složen i zahtjevan stvaralački proces jer se tu uvijek radi o kreiranju ne samo odjeće, već i karaktera likova kroz njihovu odjeću. 

Opširnije...

Borci protiv nadnaravnog

Autor: Belmorn

sarah-michelle-gellar-buffyNadovezan na Agencije protiv nadnaravnog, u ovom se članku osvrćemo na preostale borce protiv natprirodnog. Oni su ne opjevani junaci, požrtvovni branitelji čovječanstva koji svoj posao rade besplatno ili za simboličke svote. Nemaju značke ni ovlasti koje dolaze s njima, a o službenim autima da i ne govorimo.

Opširnije...

Najbolje od 2011. godine

Autor: Belmorn

Ilustracija_2011Pogledajte što je uredništvo portala odabralo kao najbolje i najzanimljivije od 2011. godine u kategorijama knjiga, filmova i serija, arheologije i igara.

Opširnije...

Štitovi, oklopi, čekići i strijele - nabrijavanje za Avengerse 2

avengers-chris-hemsworth-chris-evans-set-photo-01-600x464Štitovi, oklopi, čekići i strijele ili kako najambiciozniji filmski projekt stoljeća postaje stvarnost.

Opširnije...

TDKR Watch 3: Bats, Cats, Tumblers i američki nogomet

batwatch3_14Bogu hvala za HD videokamere i loše osiguranje. Ovu epizodu Vam naime donosi Canon i veoma entuzijastični mladić imena Matt Maranowski poznatiji na internetu pod imenom Subaruwrxfan.

Opširnije...

Dark Knight Rises teaser i razne vijesti

dark-knight-rises-bane2Evo nas opet. Godina dana do izlaska konačnog filma Nolanove Batman trilogije. Toliko toga 'znamo' i 'dobivamo', a opet, ne znam ništa. U zadnjem nastavku TDKR watch-a (možemo to tako nazvati?) prošli smo osnovne informacije i spekulacije o nadolazećem filmu. Vrijeme je da otkrijemo što se još spekulira, ali i zna.

Opširnije...

Nabrijavanje na Avengerse

AvengersU zadnje vrijeme filmski studiji sve više i više vremena i novaca troše za marketing svojih filmova. Vidjeli smo kakav je pristup iskoristio Warner Brothers s Batmanom. Vrijeme je da vidimo kako Marvel Studios koriste svoje filmove u svrhu promoviranja budućih projekata.

Opširnije...

Što je to, zaboga, u The Dark Knight Rises?

thefirerises

Bit ću iskren. Isprva mi se The Dark Knight nije svidio. Mislio sam da je pomalo pretenciozan, dug i kraj je bio potpuno lame. Onda sam nakon drugog gledanja malo promijenio mišljenje.

Opširnije...

Top 10 filmova i serija proteklog desetljeća

Autor: Belmorn

uber_top_listaPrisjetit ćemo se najznačajnijih filmova i serija spekulativne fikcije, od onih najnovijih prema starijima, kako bismo obišli prošlo desetljeće i otkrili što nam je sve donijelo.

Opširnije...

Koje ekranizacije želimo gledati i zašto ih neće snimiti?

Autor: Belmorn

howe_fingolfinEkranizacije SF romana dobro su provjerena formula u Hollywoodu, ali ipak postoje projekti koji su ili prekompleksni ili previše uvrnuti da bi ih neki studio prihvatio i producirao. Kako to obično biva, upravo su to oni projekti koje želimo gledati.

Opširnije...

Tko je tko u Igri prijestolja?

Autor: Belmorn

LannisterSerija prema Martinovoj Pjesmi leda i vatre samo što nije počela, pa smo vam pripremili ovaj lagani vodič kroz likove i glumce koji ih tumače, jer u bogatom svijetu Igre prijestolja nije lako pohvatati sve figure na ploči.

Opširnije...

Top lista najboljih filmova 2010. godine

Autor: Belmorn

top_ten_moviesNastavljamo tradiciju pregleda najboljih filmova ove godine na izmaku. Ono što je ove godine drugačije jest pristup biranja i broj filmova na popisu. Saznajte koji su filmovi zaslužili biti na njemu...

Opširnije...

Agencije protiv nadnaravnog

Autor: Belmorn

milton_dammersOni su dio sistema ili su iznad njega, njihova je jedina zadaća obraniti nas od "njih": izvanzemaljaca, demona i ostalih prijetnji o kojima radije ne bismo znali. Svaka čast Van Helsingu i ostalim usamljenim spasiteljima, ali ovaj članak je posvećen onima koji rade organizirano, predstavljaju vladine interese ili interese neke privatne tvrtke.

Kakva im je oprema na raspolaganju, protiv koga se bore i od čega nas brane?

Opširnije...

Filmovi o fantasyju

Autor: Belmorn

shadowlands.jpg Osim fantasy filmova koji se snimaju odavno, ali su u posljednje vrijeme srušili sve rekorde u našem dragom Hollywoodu gdje se praktički svake sekunde planira ekranizacija nove fantasy sage, postoji i nešto što se skriva u sjenkama Mordora, manje razvikano, ali jednako važno; filmovi o fantasyju.

Opširnije...

Što očekivati od 2010. godine?

Autor: Belmorn

darktower-mist.jpg

Najsitnije najave i glasine oko oživljavana određenih filmskih franšiza dovoljne su da vrate nadu i razigraju maštu obožavatelja. O filmovima koji slijede malo se pričalo jer se nije imalo puno toga za reći, ali zato očekujemo da će biti tema razgovora narednih godinu dana. Pogledajmo što nas to očekuje u 2010 godini...

Opširnije...

Top 10 filmova 2009. godine

Autor: Belmorn

koralina.jpg

Ove smo godine, u duhu predsjedničkih izbora, listu 10 najboljih SF filmova sastavili uz pomoć korisnika Eydis foruma koji su sami preporučili i birali filmove za istu.

Opširnije...

Top 10 fantasy i SF filmova 2008.

Autor: Belmorn

goldencompass-posterfinal.jpgKraj prosinca obično je vrijeme za nostalgično prisjećanje godine koja još nije istekla, pa tako i ugodnih trenutaka provedenih u kino dvoranama, na kauču ispred televizora ili u onoj udobnoj stolici pored računala, dok gledate omiljeni film. Za 2008. godinu bi se moglo reći da je bila dobra prema nama, ako ne po brojnosti filmova spekulativne fikcije, onda zasigurno po njihovoj kvaliteti.

Opširnije...

Star Trek - Otpor je uzaludan

Autor: Belmorn

uss_enterprise_ncc-1701_ent1231.jpg«Zvjezdane staze» američki su znanstveno- fantastični serijal smješten u izmišljeni svemir (no to je u osnovi tehnofilsko predviđanje budućnosti ljudske civilizacije) kojeg je stvorio i opisao Gene Roddenberry kao začetnik, kroz šest serija, uključujući i originalne «Zvjezdane staze» iz 1966., deset filmova (jedanaesti je u pretprodukciji), računalne igre te ogroman brojem novela i priča. Sama TV serija se smatra jednim od najvećih kulturnih fenomena modernog doba.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona