goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Ružica grad, vila Ružica

Autor: ns1

24.jpg Pored današnjeg grada Orahovice nalaze se ruševine negdašnjeg srednjovjekovnog Ružice grada.

Uz Ružicu grad je vezana zanimljiva legenda o njegovom nastanku, okrutnosti njegovog vlasnika prema lokalnim vilama i prokletstvu koje su vile bacile na grad.

Ono što je zanimljivo što će se krajem ovog mjeseca, 31. kolovoza 2008. kod ruševina Ružice grada organizirati srednjovjekovni događaj koji bi trebao privući velik broj posjetitelja.

Nažalost, službene obavijesti, pa tako niti programa, još nema, što nije razlog da 30. kolovoza ne posjetite ovaj zanimljivi grad.

Više o legendi Ružica grada pogledajte na YouTube-u.  

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona