jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Highland Games - 25. i 26. 5. 2013.

Autor: Exxar

highland games

Sljedeći LARP u organizaciji članova udruge Lateralus biti će Highland Games iliti Keltske gorštačke igre. Održat će se 25. i 26. svibnja ove godine u selu Čabraji pokraj Križevaca, a detalje prenosimo u potpunosti s Facebook stranice događaja:

 

Pozivamo vas sve na keltske gorštačke igre, larp u organizaciji grupe Lateralus.

Grupa keltskih heroja koja se dosad pojavila na nekoliko hrvatskih larpova vas poziva na gozbu gdje će se okretati meso na ražnju i održavati svojevrsne Olimpijske igre u škotskom stilu. Naši highland games sastojat će se od nekoliko pradavnih disciplina: kamena s ramena, povlačenje užeta, caber tossa, guranja debla uzbrdo, streličarstva, šaketanja te drugih divnih tehnika drevnog svijeta.
Pozivaju se bardovi, skaldovi, trubaduri i ostali izvođači da se pojave i svojom pjesmom, svirkom, glumom i plesom uveličaju ovaj događaj. Dolaskom noći moći će se i natjecati u svojoj vještini uz vatru u kaminu, dok će gledatelji svojim glasnim odobravanjem, ili negodovanjem, izabrati miljenike.

Larp je nordijskog tipa (s minimalnim pravilima).

Combat neće biti podržavan - pozvani ste sve svoje razmirice razriješiti u igrama.

Pozvani ste koristiti likove koje igrate na svim hrvatskim srednjovjekovnim fantasy larpovima, ali možete dovesti i nove.
Iskustvo nije potrebno.

Larp će se održati u vikendici i njenoj okolici. U vikendici ima dovoljno mjesta za spavanje u vrećama, bolje rečeno na dekama (gunjevima :)) jer se podržava spavanje ingame. U slučaju velikog odaziva na terenu uz vikendicu mogu se podići i šatori.

Larp će trajati do subote u podne do nedjelje ujutro.

Cijena larpa je 50 kuna do 12.05., a nakon toga je 75 kuna.
U cijenu larpa je uračunata hrana, a većim odazivom osigurava se i piće (koliko sakupljeni novac dopusti)- o čemu ćete biti dodatno obaviješteni :)
Zadržavamo pravo promjene cijene ili menua u slučaju nepredviđenih poteškoća.
Spavanje i grijanje (za koje se nadamo da neće biti potrebno, ali nikad se ne zna :)) je besplatno.

Nekoliko specifičnosti vikendice: nema struje, voda je iz bunara te će se dio sakupljenih financija utrošiti i na pitku vodu. Sanitarni čvor je diskutabilan (postoji wc, ali nema vode u kotliću, ali ima bunarske :))

Sa svim prijavljenim igračima (i onima koji razmišljaju o prijavi) ćemo obaviti mali razgovor da znaju što mogu očekivati, i da mi znamo kakvu biste voljeli igru.

Prijave šaljite Dunji Martić i Andreju Štefanu na mejl:
dunjamatic1 AT gmail.com
andrej.stefan AT gmail.com

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona