Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Dmitri Glukhovski gostuje na Kontaktu

Autor: Belmorn

DmitryGlukhovskyMetroDmitri Glukhovski, autor popularnog post-apokaliptičnog romana Metro 2033, potvrdio je dolazak na konvenciju Kontakt.

Glukhovski se pridružuje ostalim počasnim gostima ovogodišnje Euroconske konvencije, Darku Macanu, Tim Powersu i Charlesu Strossu. Podsjećamo, Kontakt se održava u Zagrebu od 26. do 29. travnja na FER-u.

Ovaj moskovski pisac i novinar proslavio se romanom Metro 2033, koji je kod nas prevela Fraktura. Nakon što su mu ruski izdavači odbili objaviti roman bez određenih preinaka, Glukhovski ga je kao eksperiment 2002. odlučio objaviti na svom blogu i u procesu stekao veliki broj fanova. Tri godine kasnije, roman je ipak tiskan i ubrzo postao bestseller. Prema romanu je kasnije napravljena i FPS igra, a napisan je i indirektni nastavak Metro 2034, koji je sa galerijom slika i vlastitim sountrackom bio pravi multimedijski projekt.

Glukhovski je svoje radove nastavio objavljivati na blogu, roman It's Getting Darker o prevoditelju stare i mračne španjolske knjige se također poglavlje-po-poglavlje pojavljivao online.

Kao reporter, Glukhovski je obišao svijet, govori nekoliko svjetskih jezika a može se pohvaliti i kao prvi novinar koji se uživo javio sa Sjevernog pola.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona