xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Eurocon u Booksi

Autor: Belmorn

eurocon_sfera_zastavaDanas će na tribini SF u Booksi, koja počinje u 19.00 sati, voditelj Aleksandar Žiljak i predsjednica Sfere Petra Bulić govoriti o europskoj konvenciji Eurocon koja će se ove godine održati u Zagrebu.

Hrvatska je domaćin Euro-konvencije, koja će se ove godine od nazivom Kontakt održati u Zagrebu na prostorijama FER-a od 26. do 29. travnja 2012. 

Počasni gosti Kontakta su američki pisac Tim Powers, škotski pisac Charles Stross i hrvatski pisac Darko Macan. Zanimljivo je dodati da će se program Eurocona održavati na engleskom i hrvatskom jeziku kako bi i strani posjetitelji mogli uživati u predavanjima.

Posjetite tribinu i saznajte kako se Hrvatska uspjela izboriti kao domaćin, zašto su izabrali ime Kontakt, što su to uostalom SF konvencije, a potičemo vas da postavite i vlastita pitanja.

Tribinu „SF u Booksi“ osmislio je i vodi Aleksandar Žiljak, ilustrator, pisac i urednik časopisa UBIQ. Tribina se održava svakog prvog utorka u mjesecu i ugošćava zanimljive pojedince koji se u svom životu i radu bave žanrom znanstvene fantastike.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona