Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zakonomikon pred vratima

Autor: Exxar

posterKrajem ovog tjedna, od 27. do 30. 10. u Zagrebu će se održati Zakonomikon, druga mini-konvencija u organizaciji Sekcije za roleplay Kluba studenata Filozofskog fakulteta. Najavu iz pera organizatora pročitajte u nastavku.

Zakonomikon, 2. gamerska minikonvencija, ovaj put na temu Cthulhua i H.P.Lovecrafta i ovaj put je orijentirana na igranje. Tematska predavanja održat će se u večernjim satima u četvrtak i petak, u dvorani 6 na Filozofskom fakultetu, a subota i ovaj put i nedjelja rezervirane su za igranje.

Od predavanja izdvajamo Marka Fančevića koji će pričati o "Pripovjedačima čudnih priča", odnosno o H.P.Lovecraftu, Robert E Howardu i Clark Ashton Smithu, koji su, okupljeni oko časopisa Weird Tales oblikovali korpus Cthulhu mythosa. Osim ovog uvodnog predavanja, Zdravko Popović će izložiti nešto o antropologiji straha, dok će Goran Dimić držati izlaganje pod nazivom "Cthulhu naš svakidašnji".

U petak je i predstavljanje knjige Zorana Krušvara, "Kamov se vraća kući", koja je inspirirana svijetom H.P.Lovecrafta.

Sa okupljanjem i pripremom za igranje kreće se u subotu oko 12 sati. Između ostalog na raspolaganju su boardgame-ovi: Mansions of Madness, Arkham Horror sa ekspanzijama i ekstenzijama, Cthuhlu Dice, Munchkin Cthulhu, Chez Cthulhu.... Od pen&paper svijeta Zrinka Znidarčić voditi će Voice in the Void, dva cthulhoidna modula u Pathfinder okruženju, a održavati će i kratke Pathfinder sessione za početnike. Nadalje, Goran Dimić vodit će RPG Call of Cthulhu. LARP će ovaj put "režirati" Andrej Štefan i održat će se u subotu u večernjim/noćnim satima, a Goran Magdić održat će radionicu papier-maché izrada maski u subotu ujutro. Uz sve to, pripremili smo i projekcije tematskih filmova.

Detalje o događaju možete pratiti na Facebook stranici, a svi su pozvani i dobrodošli da, pored sudjelovanja, donesu i svoje igre. Kontaktirati nas možete na Facebooku ili na mailove: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona