Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SRP predavanje - In Nomine

Autor: Exxar

plakatDanas, 9.6. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predstavljanje pen and paper RPG-a In Nomine.

Igru će predstaviti Matko Barišić i Tomislav Nazifović, a mi vam prenosimo službenu najavu:

Koja je priroda stvarnosti? Je li Kršćanstvo u pravu? Kabala? Red Zlatne zore ili Hermesa Trismegistosa? Imaju li Sotonisti pravo kada štuju Sotonu kao arhetip pobunjenika protiv zagušujuće, robovlasničke autoritativnosti monomanijakalnog abrahamističkog božanstva? Sa svim se ovim pitanjima poigrava role-playing igra In Nomine, koja opisuje dug, polagan, opor i podmukao Hladni Rat između Raja i Pakla koji se provodi kroz tri ravni postojanja – Nebo, Eter i Materiju. U In Nomine, likovi preuzimaju ulogu anđela ili demona infiltriranih u čamotinju i svakodnevicu života na Zemlji 21. stoljeća – u Materiji, ali i u prostoru snova, nadanja, kreativnosti ili noćnih mora i stvari koje kuckaju i škripe u noći – Eteru. Igrači se bore za postizanje ciljeva svoje strane – Pakla ili Raja, Riječi svog Zapovjednika (Oganj, Rat, Munja, Požuda, Ljenost, Istina...) na način određen njihovom prirodom tj. pripadnošću jednom od devet Korova Anđela ili devet Redova Demona.

Ako želite saznati tko su Blandine i Beleth, kako se zove Demonski princ Smrti, za koju religiju Arkanđeo Lawrence od Mača smatra da je najbolja za ljude, koja je razlika između Ofanima i Keruba i koliko očiju ima Seraf, i gdje u sve to pašu Zeus, Toth ili jednorozi, dođite na predavanje Matka Barišića i Tomislava Nazifovića kojeg organizira Sekcija za Role-Play Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu u četvrtak, 9.6.2011 u 19:00 u dvorani D-VI na Filozofskom fakultetu.

Upute za pronalazak dvorane možete pronaći na Facebook stranici SRP-a, a više informacija o sekciji u našem članku.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona