warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Satnica i dobitnici SFERE

Autor: ns1

sferaU iščekivanju SFeraKona 2011 objavljeni su i dobitnici ovogodišnje nagrade "SFERA". Ujedno je objavljena i satnica, odnosno vremenski raspored svih događanja i predavanja na SFeraKonu 2011.

"SFERA" je nacionalna nagrada koja se dodijeljuje najboljim znanstvenofantastičnim djelima objavljenima u prošloj godini. Nagradu je utemeljilo zagrebačko društvo "SFera" u svrhu popularizacije žanra i poticanja domaćih autora.

Ove godine dobitnici "SFERE" po kategorijama su:

  • minijatura: Ed Barol za "Avangarda"
  • kratka priča: Sanja Tenjer za "Kao iz pera Arbine ruke"
  • priča: Katarina Brbora za "Starozavjetna..."
  • novela: Danijel Bogdanović za "Sjećaš li se zečića na Suncu?"
  • roman: Marko Mihalinec i Velimir Grgić za "Kriza"
  • esej: Zoran Kravar za "Kad je svijet bio mlad: visoka fantastika i doktrirani antimodernizam"
  • crnobijela ilustracija: Zdenko Bašić za ilustracije u romanu "Luna"
  • ilustracija u boji: Marko Horvatrin za ilustraciju naslovnice fanzina "Eridan br. 9"

Nagrade će biti dodijeljene u subotu 14.5. u 20h na Svečanoj skupštini društva "SFera" na SFeraKonu 2011.

Ujedno je objavljena i satnica SFeraKona 2011 kako biste mogli početi planirati svoj vikend što prije.

Vidimo se na SFeraKonu!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona