Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Potvrđena mini-konvencija Parni Zakon

Autor: Exxar

plakatParni Zakon prva je u planiranom nizu gamerskih mini-konvencija u organizaciji Sekcije za roleplay Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a upravo je potvrđeno kako će se održati od 26. do 28. svibnja u Zagrebu.

Konvencija će biti održana u znaku steampunka, a sastojati će se od predavanja vezanih uz live action i pen and paper roleplaying, board gameove itd., tematskih radionica, LARP događaja, igraonica, itd. Mjesto održavanja još nije finalizirano, iako za sada je u planu da se predavanja održe na Filozofskom fakultetu. A najbolje od svega - upad je besplatan!

Okvirni program je:

  • 26.5. i 27.5. od 19.00 do 23.00 - tematska predavanja.
  • 28.5. - od 10.00 nadalje - igraonice, radionice, larp i druženje. Kostimi su neobavezni, ali vrlo poželjni i dobrodošli (osim za larp, za koji jesu obavezni).


Od konkretnih događaja, zasad su potvrđene steampunk radionice u režiji Tajane Štasni i Gorana Magdića te steampunk LARP. Prenosimo vam njegovu službenu najavu:

Zagreb, 1894. Svijet se mijenja nastojeći postati noviji i vrliji. To samo po sebi nije neka vijest, jer svijet to uvijek čini. Ali u ovom trenutku, na ovom mjestu, to čini više.

Održava se svjetska izložba moderne tehnologije u kojoj se ističu Teslini radovi. Vrlo zanimljiv događaj. Dovoljno zanimljiv da privuče razne posjetitelje, od predstavnika svih eminentnih svjetskih velesila (i onih koje to prestaju biti, kao i onih koje to tek žele postati), preko pustolova, avanturista, mutikaša, raznih drugih čudnih svatova, pa čak i ciganske čerge. I nešto JESTE neobično.

Ako želite saznati što, prijavite se na Steampunk LARP u sklopu Parnog Zakona, gamerske steampunk konvencije by SRP. LARP će trajati nekoliko sati (4-6), u subotu, 28.5. od 19.00. Kostimi su obavezni. Prijave su obavezne - do 19.5. (kasnijih prijava nema ni pod kojim uvjetima). Pošaljite opis lika kojeg ćemo onda zajedno doraditi (na e-mail: ancibald(at)gmail.com). Broj igrača je ograničen. Detaljni opis settinga slijedi uskoro.

GM-ovi: Andrej Štefan, Ana Rajner, Ksenija Premuš, Božo Špoljarić.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona