Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SFeraKon 2011

Autor: ns1

sferakonSFeraKon 2011 - 33. dani znanstvene fantastike u Zagrebu ove godine će se održati u svibnju od 13. do 15. svibnja 2011. Mjesto konvencije je i dalje zgrada FER-a, a i ove godine vas očekuje pregršt predavanja, zabavnih igara, filmova, radionica i raznih prezentacija.

Zagrebačko udruženje SFera ove godine nam dovodi čak 4 počasna gosta na SFeraKon 2011. Kao uvod u Eurocon 2012, koji će se održati u Zagrebu, dolazi nam Dave Lally - predsjednik europskog SF društva. Ostala 3 gosta su pisci srpske fantastike i horrora: Goran Skrobonja, Oto Oltvanj i Darko Tuševljaković. 

Od programskih točaka možemo izdvojiti predavanje "Bijeg ili vizualizacija boljeg svijeta", "Digitalno retuširanje u SF filmu", "Što znači biti čovjek? Proces dehumanizacije" i "Kako napraviti lika za LARP". Od onog zabavnijeg djela za sada je poznato kako će se održati "Bočkoteka", "Aukcija knjiga" i "Grunfova radionica".

Naravno da to nije sve. Kako će se bližiti SFeraKon 2011 tako će i program biti veći i zanimljiviji. Svakako možete očekivati aktivnu igraonica, računalne igre, štandove i domaće fantasy i SF udruge, te neizbježno dobru atmosferu i društvo.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona