xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

SFeraKon 2011

Autor: ns1

sferakonSFeraKon 2011 - 33. dani znanstvene fantastike u Zagrebu ove godine će se održati u svibnju od 13. do 15. svibnja 2011. Mjesto konvencije je i dalje zgrada FER-a, a i ove godine vas očekuje pregršt predavanja, zabavnih igara, filmova, radionica i raznih prezentacija.

Zagrebačko udruženje SFera ove godine nam dovodi čak 4 počasna gosta na SFeraKon 2011. Kao uvod u Eurocon 2012, koji će se održati u Zagrebu, dolazi nam Dave Lally - predsjednik europskog SF društva. Ostala 3 gosta su pisci srpske fantastike i horrora: Goran Skrobonja, Oto Oltvanj i Darko Tuševljaković. 

Od programskih točaka možemo izdvojiti predavanje "Bijeg ili vizualizacija boljeg svijeta", "Digitalno retuširanje u SF filmu", "Što znači biti čovjek? Proces dehumanizacije" i "Kako napraviti lika za LARP". Od onog zabavnijeg djela za sada je poznato kako će se održati "Bočkoteka", "Aukcija knjiga" i "Grunfova radionica".

Naravno da to nije sve. Kako će se bližiti SFeraKon 2011 tako će i program biti veći i zanimljiviji. Svakako možete očekivati aktivnu igraonica, računalne igre, štandove i domaće fantasy i SF udruge, te neizbježno dobru atmosferu i društvo.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona