Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SRP predavanje - Aces & Eights

Autor: Exxar

plakatU četvrtak 14.4. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predavanje o roleplaying igri Aces & Eights.

Predavanje će održati organizator Andrej Štefan, a mi vam prenosimo službenu najavu:

Svi smo u nekom trenutku bili fascinirani Divljim Zapadom, dvobojima točno u podne, šugavim desperadosima i lovcima na glave koji puše cigarilose ili lule, te naravno šerifom koji je ili galantan kao pravi vitez, ili kratkog fitilja i brz na obaraču. E pa, sad ste svi vi koji mislite da ste prestari igrati se kauboja i indijanaca dobili i pravila po kojima se možete igrati, kakti, za ozbiljno!

Aces & Eights je sustav koji ne podržava uobičajene fantasy RPG ideje o klasama, brzog napredovanja kroz ubijanje slučajnih monstruma na koje naletite i kasnijeg pljačkanja njihovih tijela. Isto tako Aces & Eights daje uvid u život na granici između "civilizacije" i "barbarskih" plemena Indijanaca kakav igrači najčešće nisu imali šansu dobiti kroz filmove i serije (osim HBO-ovog Deadwooda!). Čak i iskurni roleplayeri izgledaju poprilično zbunjeno nakon što uspiju posložit svog prvog western lika, pa ćemo pokušati ovaj četvrtak nekako razriješiti zavrzlamu koja se nakon toga dogodi igraču u glavi.

Aces & Eights je izdao Kenzerco 2007. godine, dobila je Origins Award kao najbolja roleplaying igra godine za 2007.-u, i bila je nominirana za četiri ENnie nagrade - za najbolju igru, proizvod godine, najbolja pravila i najbolja produkcija, pa je i dobila srebrnu nagradu za najbolju igru.

Predavanje će se održati u dvorani D6 Filozofskog fakulteta, a upute za njen pronalazak , kao i više informacija o SRP-u možete pronaći na Facebook stranici SRP-a.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona