Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Paizocon i Pax East 2011

Donosimo vam kratki pregled dvije vrhunske konvencije za sve ljubitelje fantasyja, gaminga i srodnih aktivnosti koje će se uskoro održati preko velike bare.

Nedavno je najavljen četvrti po redu PaizoCon, a održati će se od 10. do 12. lipnja u Coast Bellevue hotelu u Bellevueu u američkoj saveznoj državi Washington. Vjerujemo da će i ovaj PaizoCon doživjeti još veći uspjeh nego prethodna tri. Od prvog PaizoCona koji je nastao djelomično spontano i imao svega 30 posjetitelja, ove godine se planira do 500 posjetitelja (koliko je izdano karata), a počasni gosti će biti između ostaloga Ed Greenwood, legendarni tvorac Forgotten Realms settinga te Tyler Walpole, svjetski poznati crtač koji je radio na projektima tipa Pathfinder, Dungeons & Dragons i World of Warcraft TCG. Predviđene su brojne radionice, predavanja i naravno hard core gejmanja i zabave. Između ostalog, predviđen je poseban banket za koji će se ulaz naplaćivati dodatno a na kojem će se predstaviti tri nova Pathfinder proizvoda: Ultimate Combat, Jade Regent Adventure Path i treći proizvod koji zasad još drže u tajnosti. Recept za uspjeh? Prema svemu dosad viđenom i pročitanom, mislimo da da.

paziocon_475

Također je najavljen i drugi po redu Pax East, istočni (u kontekstu SAD-a) izdanak velike konvencije koju su pokrenuli autori megapopularnog gamerskog online stripa Penny Arcade. Pax East će se održati u Bostonu od 11. do 13. ožujka u velikom Boston Convention and Exhibition Centreu. Pax je na glasu kao iznimno kvalitetna i zabavna konvencija koja pokriva širok aspekt gamerskih zanimacija. Od turnira u video igrama, preko predavanja i filmova do igara na ploči, i sličnih aktivnosti. Zanimljivost je što se posjećenost ove konvencije mjeri u desetinama tisuća posjetitelja te je tako na zadnjem Paxu bilo skoro 70 000 ljudi, dok bi ove godine vjerojatno mogli prijeći i tu brojku.

pax_475

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona