Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SF WEEK 2010.!

Autor: Isenhart

SFWEEK2010Sredinom ovog tjedna (od 1. do 3. prosinca) održat će se 3. SF WEEK na Sveučilištu u Zadru. Kao i svake godine, ovo je projekt kojeg iznova organiziraju studenti i profesor Marko Lukić s Odjela za anglistiku zajedno sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zadru.

Cilj ovog projekta je, kao i u prošla dva, popularizirati znanstvenu fikciju unutar akademskog kruga, odnosno uporabu žanra kao apstraktnog edukativnog instrumenta. Drugim riječima, cilj je populariziranje žanra znanstvene fikcije i na taj način razbijanje ustaljenih akademskih kanona koji su zavladali domaćom akademskom scenom.

Poseban gost trećeg SF Weeka, nakon Korada Korlevića i Zorana Krušvara, jest irski redatelj Conor McMahon. McMahon će, posebno za zadarsku publiku, predstaviti svoj najnoviji projekt, serijal Zombie Bashers, a nakon projekcije posjetitelji će imati priliku sudjelovati u razgovoru sa spomenutim scenaristom i redateljem zombie filmova. Na programu su zanimljiva predavanja i projekcije, a uz to vas čeka i izrada SF majica, najbolja među kojima će biti i prigodno nagrađena.  

SLUŽBENI PROGRAM DOGAĐAJA

 

1.prosinac, srijeda

15h – Izrada SF Week majica
18 h - Josip Ćirić „Brainz! Zombastični pristup mentalnom.“
19 h - projekcija dokumentarnoga filma „Comic Book Superheroes Unmasked“ (Uvodna riječ: Zlatko Bukač)

2.prosinac, četvrtak

18h – Marko Lukić „Zombie - Mrtva strana američkog sna“
19 h – Aleksandar Kordiš i Emilija Musap „Kako je Conan došao do Mordora“

3.prosinac, petak

18 h - Projekcija McMahonovog serijala Zombie Bashers (2010) - 43 min
19.15 h- Q & A s autorom: Conor McMahon, irski redatelj i scenarist
(http://zagginterviews.blogspot.com/2006/02/conor-mcmahon.html )

Točna lokacija će biti objavljena naknadno, no većinu događaja možete očekivati u učionici 143.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona