goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Eurocon 2012 u Zagrebu!

Autor: ns1

sferakon_2009_268_20090501_2066620838.jpg Zahvaljujući društvu SFera iz Zagreba koji su se ove godine predstavili na ovogodišnjem Euroconu 2010 (Tricon) u Poljskoj i ujedno se kandidirali kao domaćini Eurocona 2012, Zagreb će ugostiti najveću europsku SF konvenciju.

Nakon 26 godina Eurocon se vraća u Zagreb, javljaju službene stranice SFere. Zagrebačka SF udruga SFera se ove godine predstavila na Euroconu 2010 u poljskom gradiću Cieszynu/Tešinu i kandidirala kao domaćin Eurocona 2012.  Na ovom ambicioznom putu stajao je još samo London koji se isto kandidirao, ali Zagreb je izabran velikom većinom glasova nacionalnih predstavnika Europskog društva za znanstvenu fantastiku (ESFS) i posjetitelja konvencije. SFeraši su pripremili i kandidacijsku stranicu www.zagreb-eurocon2012.com na kojoj ujedno možete pogledati i video "Why Croatia?".

"Organizacija Eurocona će nam svakako predstavljati poseban izazov te pozivamo sve zainteresirane – bez obzira na to jesu li do sada bili aktivni u fandomu – da nam pomognu i uključe se u ovaj pothvat – idejama, volontiranjem ili uključivanjem u organizaciju." - poručuju iz SFere.

Eurocon 2012 će biti održan paralelno s 34. SFeraKonom od 26. do 29. travnja 2012. stoga rezervirajte svoje dane u kalendaru i počnite se pripremati.

Organizatorima želimo puno sreće i uspjeha u ovom pothvatu!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona