Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

BELEF 2010: Festival srpskog filma fantastike u "Otvorenom bioskopu"

Autor: Isenhart

fsff.jpgUskoro, točnije 5. kolovoza biti će održan Festivala srpskog filma fantastike u "Otvorenom bioskopu". Poslije pojedinačnih filmskih programa (Žilnik, Šijan, AFC, Makavejev..), ove godine, prvi put u svoju praksu, BELEF uvodi kontinuirani i opširniji filmski program.

Program filma fantastike održava se u sklopu već aktivne manifestacije BELEF koja je započela svojim održavanjem 17. srpnja, a tijekom tri tjedna, kroz dvanaest večernjih projekcija i susreta, predstavlja osam manje poznatih festivala iz regije; tri večeri posvećene su retrospektivama alternative i njenom „rimejku“, a jedno večer filmovima o novom valu i filmovima aktualnog „Novog“ novog vala.

Organizatori objašnjavaju kako je cilj ove manifestacije podrška talentiranim mladim autorima koji se čak i kriznim vremenima smišljaju načine da se stvaralački bave filmom. Većina najvažnijih ostvarenja Kino kluba Beograd, K. Rakonjca, D. Makavejeva, Ž. Pavlovića, D. Lazića, S. Trifkovića, T. Gotovca, M. Jelića, R. Vladića, I. Obrenova, V. Nakića, N. Đurića, B. Petrovića, M. Miloševića, K. Godine i mnogih drugih, nastajali su baš u takvim, oskudnim i teškim stvaralačkim uvijetima, a do danas nisu izgubili ništa od svoje prvobitne snage i ljepote.

Konkretno u svezi filmova fantastike, pozivamo vas da program i satnicu odvijanja pogledate da službenoj facebook stranici FSFF-a. Festival se kao i cijeli događaj održava u Beogradu, pa većini preostaje da našim susjedimo zaželimo uspješnu organizaciju i veliku posjećenost.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona