goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

3. Viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010.

Autor: ns1

orahovica_plakat_2010_1.pngI ovog ljeta Red vitezova Ružice grada organizira Viteški turnir za ruku kneginje Ružice u Orahovici. Od petka 6.8. do nedjelje 8.8. vas očekuje bogat i zabavan program što uključuje i turnir u bohurtu kao i turnir za ruku kneginje Ružice.

Turnir je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Orahovica i Turističkom zajednicom Virovitičko-Podravske županije, a održava se već 3. godinu zaredom u Orahovici.

Ružica grad jedan je od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih plemičkih gradova u Hrvatskoj. Uz njega se veže i  Legenda o Ružici koja kaže kako su ljudi sagradili grad na mjestu gdje su se vile okupljale. Kako to vilama nije bilo drago one su pokušavale spriječiti gradnju grada sve dok velmoža grada nije uhvatio vilu Ružicu i zazidao je u kulu. Od tada grad prati vilinsko prokletstvo, a grad je dobio ime po vili Ružici. Ovo je samo jedna od nekoliko legendi o gradu Ružici. Sve legende možete pročitati na stranicama Turističke zajednice grada Orahovice.

Kompletni program turnira možete pronaći u našem kalendaru.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona