Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Igre na Sferakonu 2010.

Autor: Exxar

sferakon2010vijest.jpgNa www.sferakon.org upravo je objavljen program igraonice ovogodišnjeg Sferakona. Posjetitelji će tako imati priliku zaigrati brojne igre na ploči, kartaške i slične igre te se okušati u nekom od planiranih RPG sessiona - prilagođenih kako potpunim početnicima tako i iskusnim igračima. Naravno, kao i svake godine do sada, u igraonici će biti dovoljno prostora i za igranje igara u vlastitoj režiji.

lom.jpgLAND OF MAGIC DEMONSTRACIJE
petak 19-23h, subota 12-20h, nedjelja 12-20h
Tijekom SFeraKona dođite i posjetite Land of Magic demonstratore u igraonici koji će vam objasniti sve što vas zanima o popularnim trading card igrama poput Magic: The Gathering i World of Warcraft ili vam pokazati neku od igara na ploči poput Carcassone, Settlers of Catan, Dominion, Ticket to Ride i drugih. Dođite i igrajte se s nama!

steve_jackson_games.gifDEMONSTRACIJE STEVE JACKSON GAMES DRUŠTVENIH IGARA
Organizator: Men in Black
petak 19-23h, subota 12-20h, nedjelja 12-20h
Tijekom cijelog SFeraKona, dođite i zaigrajte igre iz radionice Steve Jackson Games kao što su razne varijante Munchkina, Munchkin Quest, Frag, Chez Geek i Ninja Burger! Službeni SJG volonteri Men in Black odgovoriti će na sva vaša pitanja, te vas provesti kroz ove zabavne i veoma duhovite igre. Ovom prilikom po prvi puta u Hrvatskoj će biti prezentirana jedna od novijih SJG igara, Revolution!, a najvještije revolucionare očekuje i nagrada.

star_wars_saga.jpgSTAR WARS SAGA EDITION - KRALJEVSTVO ZLA
GM: Goran Magdić "Magi"
petak, 20-00h
Problemi se gomilaju na močvarnoj planeti Trinta. Mjesto koje odiše hladnoćom i smrću se promijenilo ... nagore. Sada se samo najsposobniji kolonisti usuđuju prkositi skrivenim užasima.Grupica kolonista je osnovala koloniju na močvarnoj planeti Trinta u nadi da će tamo uspjeti zasnovati život daleko od užasa građanskog rata. Ali sada ih vrebaju novi užasi. Neki na koje nisu ni pomišljali. Trinta ima još jednu veliku tajnu. Tajnu koja bi ih mogla sve koštati više nego što žele platiti ... Star Wars RPG avanturu for DUMMIES vodi MAGI. Igrati će se po sistemu d20 Star Wars Saga Edition, a predviđeno trajanje igre je oko 4 sata. Broj igrača je ograničen, od 4 do 6 , jer su svi likovi unaprijed generirani. Prijave će se vršiti na pultu. Početnici su dobrodošli. Nije potrebno prethodno poznavanje bilo kojeg roleplaying sistema. Igrači ne moraju donijeti ništa osim dobre volje.

gospodari_sjevera_150.jpgMJERENJE ATRIBUTA ZA REAL-LIFE CHARACTER SHEET
Organizator: Udruga ljubitelja znanosti, znanstvene fantastike i fantastike Gospodari sjevera
subota 12-20h, nedjelja 12-20h
Htjeli biste znati kako bi izgledali kao lik u Dungeons & Dragons svijetu? Onda dođite i provjerite! Tijekom subote i nedjelje pokažite svoje vještine, koje ćemo detaljno testirati i ostanite zapamćeni na našoj ljestvici!ddkrcma.jpgDUNGEONS & DRAGONS KRČMA
Organizator: Udruga ljubitelja znanosti, znanstvene fantastike i fantastike Gospodari sjevera
subota, 14-20h
Svatko je slobodan doći i zaigrati s ostalim igračima u D&D svijetu temeljenom na Pathfinder ediciji. Nakon što kreira lika igrač se priključuje ostalima u krčmi, te je slobodan vršiti bilo kakvu interakciju s ostalim likovima, kako onih kojima igraju ostali igrači, tako i onih kojima upravlja DM. Potpuna sloboda izbora glavna je prednost ovakvog načina igranja, a snalažljivi DM će održavati događanja zanimljivima, te susretljiva čak i igračima koji se prvi puta upoznaju s D&D igrom. Igra nikako neće biti ograničena samo na krčmu, već će biti moguće i otići u borbe s raznim čudovištima ili pomoći djevi u nevolji. Razni zadaci koje vam razni likovi mogu zadati su također opcija. D&D krčmu vodit će DM uz pomoć nekoliko svojih asistenata koji će mu pomagati ukoliko bude gužve. Zbog tog razloga, u igru D&D krčme može se priključiti bilo tko, i dok god ima mjesta za igraćim stolom ljudi su slobodni pridruživati se. Najaktivnije i najzanimljivije igrače očekuju zanimljive nagrade.

og.jpgOG UNEARTHED EDITION, THE ROLEPLAYING GAME OF CAVEMAN MISCOMMUNICATION
GM: Goran Bjelić "Psycho"
subota, 14-16h
U Og RPG-u igrate pećinskog čovjeka, borite se za preživljavanje u opasnom svijetu punom raznih dinosaura, mamuta i slicnih prehistorijskih čudovišta. Svi oni vas žele pojesti, isto kao što i vi njih želite pojesti. Ali jako ste glupi, loše vam se stvari događaju, no i vi radite loše stvari stvarima koje vama rade loše stvari. I tako će sve biti dobro. Osim ako vas ne pojedu.
A sada dolazimo do najzanimljivije stvari - jedini dozvoljen način komunikacije u igri se odvija pomoću svega 18 riječi od kojih pojedini caveman zna tek nekoliko tj. u prosjeku oko 5-6. Te su riječi uglavnom vrlo jednostavne, tipa You, Smelly, Cave, Thing, Shiny ili Rock. Zamislite komunikaciju samo sa ovih par riječi, zabavno zar ne? Naravno, out of character komunikacija uništava igru te je zbog toga strogo zabranjena.
Ako niste sigurni jesu li vas kolege iz pećine dobro razumjeli, recite glasnije, to uvijek pali :) Za igranje igre vam nije potrebno gotovo nikakvo pred znanje o roleplayingu, a za potpuni doživljaj preporučamo da pogledate pokoju epizodu Gogsa. Igra je otvorena za 4-6 igrača.

labyrinth-lord.jpgLABYRINTH LORD - RPG SA FUDBALERKOM I STARTASICAMA!
Voditelj: Goran Dimić "Flo"
subota, 16-20h
Prisustvujte demonstraciji i igranju igre sa ulogama po imenu "Gospodar Labirinta" izdavačke kuće Goblinoid Games, gdje kao junak ulazite u opasne tamnice, mistične šume i nepoznate pustinje. Zašto? Kako bi spasili djevu u nevolji, osvojili blago, otkrili tajne drevnih čarolija ili postali i sami živa legenda!
"Gospodar Labirinta" je igra sa ulogama koja se bazira na staromodnijim tipovima igara kao što je bila izvorna prva verzija igre poput "Tamnica i zmajeva". Igrači biraju uloge ratnika, lopova, svećenika ili čarobnjaka kako bi se upustili u avanturističko istraživanje svijeta, te glumeći svojeg lika u fantasy okolini koji opisuje Gospodar Labirinta!
Sama demonstracija se sastoji od kratke prezentacije igre, primjer igre, te stvaranja vlastitih likova i započinjanja kratke vođene avanture! Početnici u igrama sa ulogama mogu dobiti nova iskustva, a stariji igrači koji su željni igranja igre koje dolazi iz doba fudbalerki, startasica, šljokica u kosi i levisica sa starim bijelim tenisicama - dobro došli!

stargate-atlantis.jpgGURPS: STARGATE ATLANTIS
GM: Todd the Wraith
subota, 21-00h
Oliti: space vampires, only without Edward. Military SF game - što se događa sekundarnim grupama dok junaci serije zabušavaju blokirajući vrata? Game otvoren za do pet igrača, poželjno barem površno poznavanje serije, definitivno korisno (no ne obavezno) poznavanje GURPS mehanike.


carcassonne.jpgMEGA CARCASSONNE
Voditelj: Ivan Petković
nedjelja, 14-16h
Ako se u nedjelju nađete pored igraonice, dođite zaigrati Mega Carcassonne! Za one koji ne znaju, Carcassonne je jednostavna strateška igra gdje svaki igrač pokušava najbolje izgraditi srednjovjekovni grad Carcassonne i njegovu okolicu. Mega Carcassonne će se igrati s više ekspanzija običnog Carcassonnea. Prošle godine je bilo vrlo zabavno i uspjeli smo napraviti grad površine nekoliko metara kvadratnih! Ove godine ćemo pokušati još bolje. Za sve upite pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

transhuman-space.jpgGURPS: TRANSHUMAN SPACE
GM: Tomislav Nazifović
nedjelja, 14-18h
Oliti, četiri lica traže autora. Murder-mystery u transhumanističkom settingu, gdje misterij pokušavaju razriješiti četiri digitalna fragmenta osobnosti ubijenog. Iskusite život (i smrt) u budućnosti. Game otvoren za četiri igrača, poželjno (ali ne i obavezno) iskustvo u role-playu, definitivno korisno poznavanje ideja transhumanizma.


nerf_150.jpgRADIONICA BOJANJA NERF ORUŽJA
Voditelji: Goran Dimić "Flo" i Goran Magdić "Magi"
nedjelja, 13-15h
Pridružite se Magiju i Flou u radionici bojanja NERF-ova! Ako su vam žarke boje plastičnih puški i pištolja nepodnošljivi trn u oku, znajte da postoji rješenje... Uz malo kreativnosti, u rukama možete držati oružje dostojno svakoga steampunk LARP-era!


Izvor: Sferakon.org

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona