Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Upoznajte počasne goste SFerakona

Autor: Isenhart

mask.jpg
Napokon su službeno predstavljeni gosti koji će na skorom SFeraKonu zauzeti titulu počasnih, te održati po nekoliko fantastičnih predavanja. Riječ je o britanskom piscu znanstvene fantastike Ianu McDonaldu, te hrvatskoj spisateljici, urednici i prevoditeljici Mileni Benini.

ianmcdonald.jpg
Kao što smo rekli, Ian McDonald je hvaljeni i nagrađivani britanski SF pisac, a rođen je 1960. godine u Manchesteru. Još kao dijete preselio se u Belfast, gdje i danas živi. Počeo je pisati kao devetogodišnjak, ali prvu priču prodao je lokalnom časopisu u 22. godini života. Teme o kojima piše uključuju nanotehnologiju, post-cyberpunk te utjecaj brzih tehnoloških i društvenih promijena na nezapadnjačka društva. Popis životnih djela, uspjeha i još mnoštvo drugih informacija možete pronaći ovdje.

milenabenini.jpg
Milena Benini slovi kao jedna od ponajboljih spisateljica SF-a i fantasyja, a mnogi će osjetiti ponos kada spomenemo da je rođena i obrazovana u Zagrebu. Otprije poznata kao čest gost u prostorijama SFere, Milena nerijetko održava prezentacije o temama poput stemapunka, ali i znanstvene fantastike općenito. Objavila je zbirku priča Jednorog i djevica (2005) i dva romana koji su izlazili u nastavcima: Kaos (1998) je objavljivan u Futuri, a Svećenica mjeseca (2008) na njezinom blogu Milerami. Njezine priče možete naći u brojnim publikacijama, od fanzina i časopisa pa do konvencijskih zbirki. Više zanimljivih detalja pročitajte ovdje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona