Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

IV. dani povijesti u Zadru

Autor: Isenhart

ivdanipovijesti.jpg
Zadar ovaj tjedan predstavlja IV. dane povijesti u organizaciji Kluba studenata povijesti sa Sveučilišta u Zadru, i to na datum 24. i 25. ožujka. Zajednička tema ovogodišnjih prezentacija jest "Mit kao odraz povijesne zbilje", a održat će se u dvoranama DHM-a.


O detaljima saznajemo na službenom blogu gdje možete pronaći i arhivu vijesti do 3 godine unatrag. Za prvi dan je predviđeno nekoliko zanimljivih predavanja pa nabrajamo par gostujućih ikona i njihova predavanja:
  • prof. dr. sc. Mladen Ančić - "Historija i mit: što ih spaja, a što razdvaja"
  • prof. dr. sc. Anamarija Kurilić - "Mit o Amazonkama"
  • doc. dr. sc. Milorad Pavić - "Vještice iz Salema"
  • dr. sc. Mateo Bratanić - "Mitsko u pisanju Thomasa Carlylea"
  • prof. dr. sc. Tonći Šitin - „Povijesni mitovi i nacionalni stereotipi u službi mistifikacije prošlosti“ (XX. stoljeće)
  • Marina Ninčević, prof. - "Tko se boji Babe Roge još"
Satnicu za oba dana pročitajte u našem kalendaru.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona