Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Svi putevi vode na Istrakon

Autor: Isenhart

istrakonplakat2010vijest.jpgPosljednjih dana, službena je stranica Istrakona raskrižje svih fanova znanstvene fantastike i fantastike u Hrvatskoj: vijesti eksplodiraju, nagađanja ne nedostaje, a forumski topici pucaju po šavovima. Fantasy-Hrvatska portal vam donosi kratak pregled (zasad) svih poznatih informacija i najavu onih koje tek očekujemo.

Doznajemo prve točke, prva predavanja i prve potvrđene društvene igre. Ponavljamo, Istrakon se održava od 26.03.2010. do 28.03.2010. Najave također možete pročitati na stranicama Istrakona, u puno opširnijem izdanju.

Po pitanju spavaonica, organizatori mole za strpljenje dok ne budu bili u prilici službeno objaviti informacije.
Sve udruge i pojedinci koji organiziraju razne zabavne igre, turnire, karaoke i ostale aktivnosti koje zahtjevaju prijavu, želite li da se prijave vrše na info pultu, pošaljite sljedeće informacije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.:
  • minimalni i maksimalni broj ekipa i članove jedne ekipe / minimalni i maksimalni broj pojedinaca (ako nema ekipa)
  • dobnu granicu (npr. ako je nagrada neko piće, tada igrači moraju biti punoljetni)
  • kratki opis igre
Između ostalog, poznate su ovogodišnje cijene:
- od petka do nedjelje 60 kn
- subota i nedjelja 40 kn
- nedjelja 20 kn

PREDAVANJA

Davor Horvatić
Dr. sc. Davor Horvatić će nas na ovogodišnjem Istrakonu počastiti sa svoja dva predavanja. Prvo je naslovio : “Crne rupe, najcrnje do sada!” , a drugo : ” Što je to vrijeme?”. Dr. sc. Davor Horvatić znanstveni je novak na Zavodu za teorijsku fiziku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Trenutno boravi kao postdoc na „Fachbereich Theoretische Physik Institut für Physik Karl-Franzens-Universität” u Grazu, u Austriji. Glavno područje njegovog istraživanja jest kvantna kromodinamika (teorija jake sile) na konačnim temperaturama i gustoći materije. Pored toga bavi se i fizikom kritičnih fenomena, koja ima veliku važnost u modernoj ekonomiji, fiziologiji i seizmologiji.

Miroslav Wranka
Miroslav Wranka (a.k.a. Siro, a.k.a. Ilija Majčin, a.k.a. gazda Maleš) je veliki zaljubljenik u LARP koji je sudjelovao na većini višednevnih LARP događanja održanih u Hrvatskoj unazad sedam-osam godina, a na nekoliko njih je i sam sudjelovao u organiziraciji. Dosada je bio na više Sferakona, Essekona, te jednom na Istrakonu. Na Istrakonu će Siro govoriti o tome treba li nam veliki LARP. Još do prije nekoliko godina, Ljetni tabor kod Kutine okupljao je više od 150 sudionika. Danas su organizatori sretni kad skupe trećinu tog broja. Što se dogodilo? Tko kome pili granu pod dupetom? Što možemo poduzeti da se stvari promijene? I kakve veze ima ekonomija s time? Dođite, poslušajte, raspravljajte! Siro će na ovogodišnjem Istrakonu također voditi i glazbenu slušaonicu.

IGRE

Goran Dimić - Flo: “SUPERNATURAL”
Igra se temelji na tv-seriji “Supernatural” u kojem glavni likovi putuju okolo i diljem zemlje istražuju paranormalne pojave, te ih neutraliziraju (što ritualom, što pištoljem i baseball palicom), uz dozu rock'n'roll soundtracka, obiteljskih svezaka urbanih legendi i osnovnih detektivskih metoda, cool likovi napreduju od uklete kuće do približavanja Apokalipse. 
Pošto je Flo veliki fan te serije i sam zna reći “Meni je ideja modernih paranormalnih boraca protiv sila mraka koji slušaju hard rock, voze se u awesome autu, piju pive, bare cure i mlate čudovišta pesnicom i shirajzlom - sve to mi je zakon!”, s velikim užitkom će voditi ovu igru, a pogotovo jer je tema ovog Istrakona upravo Supernatural!

LARP: Tajna crnih Histra
Igra se po okvirnim Amtgard pravilima. Krčma “Stari kotač” je smještena uz šank u Spomen-domu. Nirvana je kod info-pulta. Igra se uglavnom u Spomen-domu, no nema ograničenja osim predavaonica, koje su off-game prostor. Nema konačne smrti lika. Igrači mogu biti i off-game. Kotizacije nema. Kostim obavezan. 
GM/sudac je Miroslav Wranka (in-game: Ilija Majčin). Ako želite sudjelovati, pošaljite mu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Više podataka o samom zapletu zainteresirani će dobiti na mail i neposredno prije početka igre.

Goran Dimić - Flo: ZOMBIJI!
Odigrajte igru ZOMBIJI! i pokušajte pobjeći hordama zombija i stići do helikoptera koji će vas odvesti u sigurnost! Ovo je zabavna igra za 2 do 6 igrača koji se svi trude što prije stići do helikoptera kroz horde nemrtvih koji ih ganjaju, usput koristeći pomagala poput puške, bicikla, pajsera ili molotovljevog koktela. Preporuča se zombie-ljupcima i svima koji se vole zabavljati uz društvene igre na ploči! Demonstraciju vodi Goran Dimić - Flo.

Termin će se naknadno odrediti, a prijave će se vršiti na info-pultu ili oglasnoj ploči.

Goran Magdić: Kraljevstvo zla
“Nešto JAKO ne valja na močvarnoj planeti Trinta. To mjesto odiše hladnoćom i smrću i samo najhrabriji i najsposobniji kolonisti usuđuju se prkositi užasima koji tamo vrebaju. Grupica kolonista pri kraju zaliha spušta se na močvarni planet Trinta u nadi da će tamo uspjeti pronaći pomoć u popravci svojeg oštećenog broda. Ako ne poprave hiperpogon, mogli bi ostati u ovoj zabiti do kraja svog života. Ali Trinta ima tamnu tajnu. Tajnu koja bi ih sve mogla koštati više nego što žele platiti…”. Igrat će se po sistemu d20 Star Wars Saga Edition, a predviđeno trajanje igre je oko 4 sata. Broj igrača je ograničen, od 4 do 6, jer su svi likovi unaprijed generirani. Igru vodi MAGI.

The 3.5 D&D is dead. Long live Pathfinder!
Na veliko veselje istih, D&D 3.5 doživio je ponovni uzlet kroz Pathfinder Roleplaying Game - sustav koji nastavlja tradiciju, ali uvodi i neka poboljšanja. 
Dođite na kraće predavanje o Pathfinder Roleplaying igri i Pathfinder settingu nakon čega imate priliku pridružiti nam se za igraćim stolom i sami isprobati Pathfinder Roleplaying igru u “one-time” avanturi. Predbilježbe za igranje su na info pultu, na raspolaganju će biti 2 stola sa mjestima za ukupno 10 igrača. (Nije nužno prethodno iskustvo u igranju roleplay igara.) 
Igru prezentiraju i vode Zrinka Znidarčić i Maja Škvorc.

OSTALO

SUPERNATURAL gledaonica
SUPERNATURAL je američka SF serija koja se počela prikazivati 2005. godine i još uvijek plijeni pažnju tisuća fanova i dandanas. Tema serije je borba protiv natprirodnih čudovišta. Glavni likovi nisu trenirani vladini agenti, već “obični civili” - braća Samuel i Dean Winchester, dva brata koji su u ranoj mladosti u čudnoj nesreći izgubili majku. Njihov otac John se sa time nije mogao pomiriti olako, te je započeo istraživanje zločudnih fenomena koji su se pojavljivali češće nego bi itko pretpostavio. Ali u svojoj borbi nije bio sam. Trenirao je svoje sinove sa samo jednom svrhom: borba protiv neprirodnog zla. Težak i užasan posao… Ali netko ga treba obaviti.


Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona