Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

5. Legendfest - Poziv umjetnicima i zabavljačima

Autor: Isenhart

legendfest2010.jpgIz riznice novosti portala Culturenet.hr doznajemo kako kreću prijave za aktivno sudjelovanje na 5. po redu Legendfestu: festivalu legendi, mitova i priča Istre koji će se održati 30. i 31. srpnja, te 1. kolovoza u istarskom mjestu Pićan. Tema ovogodišnje festivala su "Kelti u Istri", a umjetnici (ili oni koji se takvima smatraju) mogu slati prijave do 15. travnja.

Za trajanja Festivala, grad Pićan je odjeven u stare istarske tkanine i nošnje, a u zraku je miris dobrog i kvalitetnog vina, prizvuk glagoljice i istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, Mlečani, carevi, biskupi...

Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su zanimljivim sadržajima, pa su recitirajući pjesnici, pripovjedači, zabavljači i predstavljači više nego normalna pojava.

Glavni program odvija se na pozornici pod otvorenim nebom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci-posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripremaju uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.

Cilj i svrha festivala jest popunjavanje kulturno-umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti. Organizator događaja je Val kulture.

Pozivaju se svi umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte na adresu:
Kulturni centar Kalvarija
Kalvarija 8
51000 Rijeka (za 5. Legendfest)

Prijaviti se može i na: 051/375-866, 091/253-8991, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona